2de jaar B-stroom

2de jaar B-stroom

In het tweede jaar van de B-stroom kan je al wat meer kiezen in de richting van een beroep. Weet je al wat je graag gaat doen? Dan kies je voor richtingen die je voorbereiden op wat je later wil worden. Twijfel je nog? Kies dan een richting die je nog wat meer laat proeven van allerlei opties.

Keuze Technisch en Grafisch Talent

Stel je wereld voor zonder fietsen, of nog erger zonder auto’s. Een huis zonder hout of metaal? Zou je willen leven zonder elektrische verlichting of apparaten? Wil je ontdekken hoe het allemaal werkt. Maar meer nog, ook zelf aan de slag?

In het tweede jaar Technisch en Grafisch Talent kan je voluit inzetten op de harde sector: metaal- en houtbewerking, mechanica en elektriciteit, maar ook grafische technieken. Deze studierichting volg je op Campus Zenit.

1e graad B-stroom - optie Technisch en Grafisch Talent2e jaar
Basisvorming16u
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Flextra - PAV8
Flextra - Frans2
Crea2
Specifiek gedeelte18u
Elektriciteit4
Grafische technieken4
Hout5
Mechanica5
Keuze Hotel - bakkerij - slagerij

Jij zoekt en vindt je weg in de keuken, je voelt je er in je element, dan ben jij een aanwinst voor onze Hotelschool.

De moderne keuken geeft haar geheimen prijs en jij wordt al gauw een echte keukenpiet. Kies in het tweede jaar voor HBS: Hotel – bakkerij – slagerij. Deze studierichting volg je op Campus Boomgaard.

Wees gerust, we zitten niet vaak met onze neus in de kookboeken, we gaan vanaf les 1 met praktijklessen aan de slag. Snijtechnieken komen aan bod, maar ook hygiëne en productkennis. Zo evolueren we stilaan naar de echte restaurantkeuken.

Hotel - bakkerij - slagerij - B-stroom - 2e jaar 
Basisvorming16u
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding3
PAV (Nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en natuurwetenschappen)8
Frans2
Plastische opvoeding1
Specifiek gedeelte18u
Theorie hotel-bakkerij-slagerij4
Praktijk hotel-bakkerij-slagerij14
Keuze Decoratie - Kantoor en verkoop

Werken op kantoor is voor jou een droom. De boeiende wereld van de handel met ‘kopen en verkopen’ en de documenten die daarbij horen, gaat voor je open. Je leert vlot met een computer werken. Bovendien ben je taalvaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Kies in het eerste jaar B voor de optie zachte sector. Je kan je computervaardigheden aanscherpen tijdens de talentenmodules door te kiezen voor de modules Dactylo en ICT. Deze studierichting volg je op Campus Boomgaard.

In het tweede jaar kan je kiezen voor KVVV of DKV. KV staat immers voor Kantoor en Verkoop. Je leert de principes van winst en verlies, maar ook hoe je een goede administratie kan runnen. Openstaan voor kennis van vreemde talen is een must.

1e graad B-stroom - optie Decoratie - kantoor - verkoop2e jaar
Basisvorming16u
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding3
PAV (Nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en natuurwetenschappen)8
Frans2
Plastische opvoeding1
Specifiek gedeelte18u
Handel5
Dactylografie3
TV Decoratie2
PV Decoratie7
Nederlands1
Keuze Kantoor en verkoop - Verzorging - voeding

Sta jij open voor een opleiding met een warm hart en zachte zorg voor mensen waarbij gezelligheid en gezondheid hand in hand gaan? Kies dan in 1B voor optie zachte sector. De talentenmodules mode en hotel zijn vast iets voor jou.

In het 2de jaar kies je voor KVVV – VV staat voor Voeding – verzorging. Deze studierichting volg je op Campus Boomgaard. In de huishoudelijke keuken leer je gezonde en lekkere gerechten bereiden. Je bent een warm, zorgzaam en respectvol type. Verder leer je creatief omgaan met de leef- en woonruimte waarbij gezelligheid en gezondheid hand in hand gaan.

1e graad B-stroom - optie optie Kantoor - verkoop - verzorging - voeding2e jaar
Basisvorming16u
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding3
PAV (Nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en natuurwetenschappen)8
Frans2
Plastische opvoeding1
Specifiek gedeelte18u
Handel5
Dactylografie3
TV Voeding1
PV Voeding4
TV Verzorgingstechnieken1
PV Verzorgingstechnieken3
Nederlands1

Onze aanpak

talentenschool2016-209In de eerste graad B-stroom zijn we in schooljaar 2016-2017 met een nieuwe aanpak gestart bij het vak PAV. Leerlingen in de B-stroom hebben het talent om met hun handen te werken en vinden algemene vakken vaak minder motiverend. Door te kiezen voor duo-teaching (twee leerkrachten voor de klas) brengen we hier verandering in.

In het begin van de week neemt het Flextra-team met de leerlingen de weekplanning door en kunnen leerlingen zelf inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben voor welk leerstofonderdeel: als ze voor wiskunde wat sneller zijn, hebben ze meer tijd voor geschiedenis of Nederlands of andersom. Samenwerken, instructiemomenten, individueel leren, ICT-opdrachten wisselen elkaar af en brengen variatie in de lessen.

Zo werken we niet alleen aan wat ze moeten kennen, maar ook aan een positieve en zelfstandige attitude.