Grafische media

Grafische media (TSO)

Profiel

Wanneer je start in onze tweede graad Grafische media (TSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Je zit boordevol creatieve ideeën, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen. Je vraagt je af hoe drukwerk tot stand komt. Je wil weten hoe een website tot stand komt en hebt interesse voor grafische pakketten zoals Photoshop en Illustrator.

In de tweede graad Grafische media krijg je een brede grafische basisopleiding op het vlak van het ontwerpen, vormgeven en zelfstandig realiseren van grafische eindproducten zoals logo’s, posters, websites (webdesign)…

Meet the student - Frauke

Onze lessentabel

Locatie: campus Zenit

Grafische Media - TSO - 2e graad1e jaar2e jaar
Levensbeschouwing22
Lichamelijke opvoeding22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Geschiedenis11
Nederlands44
Wiskunde33
Drukvoorbereiding 66
Drukken66
Multimedia22
Talentmodules ifv studiekeuze, uitdieping wiskunde en toegepaste informatica22
Totaal3434

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in de derde graad zijn er zowel mogelijkheden in TSO als BSO.

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.

Grafische media in combinatie met internaat?

Kies je voor Grafische media (TSO) in de tweede graad omdat dit een unieke studierichting is in Turnhout en omstreken? Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere leerling.