Internationalisering

Onze school zet al jaren in op internationalisering. We zijn er van overtuigd dat een bredere blik op de wereld, op de ander, een mens rijker maakt.

Welke internationaliserings-programma’s mag je op Talentenschool Turnhout verwachten?

e-Twinning

e-twinningHeel wat collega’s zetten in op kleine projecten in de klas waarbij met een andere klas in Europa aan hetzelfde thema wordt gewerkt. De school geeft voor geïnteresseerde collega’s jaarlijks nascholingen en won reeds meerdere e-Twinning prijzen.

Buitenlandse stage

Jaarlijks worden enkele leerlingen uit grafische of informatica-richtingen geselecteerd om enkele maanden stage te lopen in Perg, Oostenrijk. Ze verblijven gedurende twee maanden in een gastgezin en krijgen een aangepast leertraject. Anderzijds volgen ieder jaar ook een paar Oostenrijkse leerlingen op onze school les. Deze ervaring zorgt voor een taalbad, maar is daarnaast ook een mooie manier om zelfstandig in het leven te leren staan. In schooljaar 2015 – 2016 krijgen bovendien leerlingen van 6 en 7 BSO Auto en druk-voorbereiding de kans om een stageperiode in Berlijn zich te bekwamen. Een uniek project in Vlaanderen.

Erasmus +

Talentenschool Turnhout geeft leerlingen de kans om zich op verschillende manieren te laten zien. Een Europees project rond een thema als de Europese Unie of ouderparticipatie zet deuren open en geeft mogelijkheden. Jaarlijks werkt een team van een vijftal collega’s samen met vijf scholen uit Europese landen rond thema’s die al onze jongeren aanbelangen.

Europese nascholingen

Talentenschool Turnhout kijkt over het muurtje en gaat voor innovatie op zoek in het buitenland. Vooruitstrevende scholenbouw in Denemarken, STEM in Ierland, een congres over innovatief leiderschap in Slovenië. Het zorgt voor leerkrachten die met open blik en nieuwe ideeën jongeren mee op pad nemen.