Decor en etalage en Publiciteit en etalage (BSO)

Profiel

Wanneer je start in onze tweede graad Decor en etalage en Publiciteit en etalage (BSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Jij bent creatief. Beelden, vormen en kleuren fascineren jou. Publiciteitstekenen is een passie.

Deze artistieke en creatieve studierichting richt zich zowel op de reclamewereld als op de etalage – en/of decoratiesector. Pas vanaf de derde graad kies je welke richting je wil uitgaan.

Je leert spelen met kleur, compositie, vormen… Dit zowel door te tekenen met pen en papier, maar ook door gebruik te maken van grafische computerprogramma’s. Je leert zowel logo’s, affiches, folders, wenskaarten, illustraties zoals reclameborden en -verpakking ontwerpen.

Onze lessentabellen

Decor en etalage (BSO - arbeid) 3e jaar

Locatie: campus Zenit

Vanaf schooljaar 2021-2022 start de modernisering secundair onderwijs in het 3e jaar. Leerlingen die nog in schooljaar 2020-2021 wensen in te stromen, kunnen zich baseren op de lessentabellen van het 4e jaar.

Decor en etalage - arbeid3e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Engels2
PAV5
Onderzoek2
Klasraad1
Specifiek gedeelte
Ruimtelijke vormgeving8
Digitale vormgeving8
Waarnemingstekenen4
Totaal34

Publiciteit en etalage (BSO) 4e jaar

Locatie: campus Zenit

Publiciteit en etalage - BSO4e jaar
Levensbeschouwing2
Project algemene vakken6
Engels2
Lichamelijke opvoeding2
Waarneming en weergave3
Esthetica1
Kleurenstudie1
Printdesign9
Sign4
Etalage4
Totaal34

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in de derde graad kan je verder studeren in de richting Publiciteitsgrafiek (BSO).

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.