Studiedomein STEM-wetenschappen

E = mc²

Ben jij gefascineerd door de wonderen van de natuur of de magie van een chemische proef? Ga je graag op onderzoek en ben je technisch aangelegd? Dan ben jij de nieuwsgierige leerling die in het departement STEM-wetenschappen helemaal op zijn plaats zit.

Zowel de richting Natuurwetenschappen (doorstroom), als de richting Technologische wetenschappen (doorstroom) vind je terug in dit departement. Als je echt wil weten hoe PC’s werken, programmeertalen meester wil worden enz. kan je vanaf de derde graad tevens kiezen voor de richting Informaticabeheer (doorstroom).

Afhankelijk van de richting krijg je extra uren fysica, chemie, aardrijkskunde en wiskunde en/of elektriciteit en mechanica en/of computertechniek en softwareontwikkeling aangeboden die samen met praktische laboratoriumproeven perfect aansluiten bij jouw talent.

Meet the student - Thieme

Start je in het 1ste of 2de jaar?

Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1A of 1A Cognosco STEM.

Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A of 1A Cognosco Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven en ontdekken waarin jij sterk bent!

Wil je STEM-wetenschappen volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A of 2A Cognosco STEM-wetenschappen of 2A of 2A Cognosco Moderne talen en wetenschappen.

Ontdek onze talent- en praktijkmodules!

STEM@Talentenschool Turnhout

Door de samenwerking tussen campus Boomgaard en campus Zenit beschikken we over de ideale infrastructuur om STEM-onderwijs aan te bieden.

Onze leerlingen volgen het STEM-vak op campus Zenit, gezien deze campus beschikt over de meest krachtige leeromgeving (lasercutters, 3D-printers, plotters…). We geloven er sterk in dat de samenwerking tussen leerlingen ASO en Industriële wetenschappen TSO met een stevig pakket wiskunde een win-winsituatie is waarbij beiden elkaar versterken.

Bovendien kiezen we bewust voor co-teaching, twee leerkrachten die tegelijk het STEM-vak geven. Eén leerkracht met expertise in wiskunde en fysica en één leerkracht die een technische achtergrond heeft. We zijn hierin dan ook uniek in Turnhout!

Lees hier meer over onze kwaliteitsvolle STEM-aanpak.