Grafische technieken

Grafische technieken en media (TSO)

Profiel

Wanneer je start in onze tweede graad Grafische technieken en media (TSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Je zit boordevol creatieve ideeën, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen. Je vraagt je af hoe drukwerk tot stand komt. Je wil weten hoe een website tot stand komt en hebt interesse voor grafische pakketten zoals Photoshop en Illustrator.

In de tweede graad Grafische media krijg je een brede grafische basisopleiding op het vlak van het ontwerpen, vormgeven en zelfstandig realiseren van grafische eindproducten zoals logo’s, posters, websites (webdesign)…

Meet the student - Frauke

Onze lessentabellen

Grafische technieken (TSO - dubbel) 3e jaar

Locatie: campus Zenit

Vanaf schooljaar 2021-2022 start de modernisering secundair onderwijs in het 3e jaar. Leerlingen die nog in schooljaar 2020-2021 wensen in te stromen, kunnen zich baseren op de lessentabellen van het 4e jaar.

Grafische technieken - dubbel3e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands3
Frans2
Engels2
Geschiedenis en burgerschap2
Wiskunde3
Natuurwetenschappen2
Aardrijkskunde1
Onderzoek2
Klasraad1
Specifiek gedeelte
Grafische vormgeving3
Printproductie2
Multimedia 6
Toegepaste wiskunde1
Totaal34

Grafische media (TSO) 4e jaar

Locatie: campus Zenit

Grafische media - TSO4e jaar
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Aardrijkskunde1
Engels2
Frans2
Natuurwetenschappen1
Geschiedenis1
Nederlands4
Wiskunde3
Drukvoorbereiding 6
Drukken6
Multimedia2
Talentmodules ifv studiekeuze, uitdieping wiskunde en toegepaste informatica2
Totaal34

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in de derde graad zijn er zowel mogelijkheden in TSO als BSO.

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.

Grafische media in combinatie met internaat?

Kies je voor Grafische media (TSO) in de tweede graad omdat dit een unieke studierichting is in Turnhout en omstreken? Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere leerling.