Printmedia en Drukken en voorbereiden (BSO)

Profiel

Wanneer je start in onze tweede graad Printmedia en Drukken en voorbereiden (BSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Je bent creatief en vooral geboeid door het tot stand komen van drukwerk, van a tot z. Je kan met een computer overweg, maar je steekt ook graag de handen uit de mouwen, om wat je op de computer hebt ontworpen daarna zelf te drukken op een drukpers.

Meet the student - Gianni

Lessentabellen

Printmedia (BSO - arbeid) 3e jaar

Locatie: campus Zenit

Vanaf schooljaar 2021-2022 start de modernisering secundair onderwijs in het 3e jaar. Leerlingen die nog in schooljaar 2020-2021 wensen in te stromen, kunnen zich baseren op de lessentabellen van het 4e jaar.

Printmedia - arbeid3e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Engels2
PAV5
Onderzoek2
Klasraad1
Specifiek gedeelte
Printproductie2
Drukafwerking6
Druktechnieken12
Totaal34

Drukken en voorbereiden (BSO) 4e jaar

Drukken en voorbereiden (BSO) 4e jaar

Locatie: campus Zenit

Drukken en voorbereiden - BSO4e jaar
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Project algemene vakken6
Engels2
Drukken14
Drukvoorbereiding4
Grafische technologie3
Dactylografie1
Totaal34

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in de derde graad kan je verder studeren in volgende richtingen:

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.

Drukken en voorbereiden in combinatie met internaat?

Kies je voor Drukken en voorbereiden (BSO) omdat dit een unieke studierichting is in Turnhout en omstreken? Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere leerling.