Hotel

Hotel

Mensen verwennen op het hoogste niveau

Wie niet alleen graag eet, maar ook graag kookt en mensen verwent is in het departement Hotel aan het juiste adres. Leer je graag de basistechnieken, maar zet je ook graag de stap naar een culinair niveau dan ben in de Salons ’t Stoktshof aan het juiste adres. Je leert niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar wordt in het restaurant ook voorbereid op het zaalwerk van de beste restaurants. In het leerbedrijf leer je ook bestellingen te doen, evenementen voor te bereiden en samen te werken in een brigade.

In Hotelschool Turnhout kan je al vanaf de eerste graad kiezen voor een culinaire carrière op TSO of op BSO-niveau. Zo neem je een voorsprong en ben je al voor de tweede graad de basistechnieken meester. Ideaal voor wie voluit kiest voor een restaurantcarrière.

Hotelschool Turnhout in combinatie met het internaat

Deze studierichting is uniek in Turnhout. Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere hotel-leerling.

Profiel Hotel

Wanneer je start in dit departement beschik je idealiter over de volgende talenten:

Hotel (A-stroom en B-stroom) 1e graad

De culinaire wereld wekt je nieuwsgierigheid. Je kan thuis niet uit de potten en pannen blijven en hecht belang aan proeven en genieten. Je wil zo snel mogelijk de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten leren kennen.

Hotel (TSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Hotel (TSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Restaurant en keuken (BSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk.

Restaurant en keuken (BSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk.

Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e jaar

Bereid je voor in ons leerbedrijf om je eigen restaurant te runnen. Met praktische stages en projecten leer je de knepen van het vak.

Kok (BSO) 7e jaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Verder studeren en werkgelegenheid

Wanneer je in dit departement afstudeert, ben je voorbereid om aan de volgende studies/werk te beginnen:

  • Kok in de betere restaurants en hotels
  • Zaalmedewerker in gerenommeerde zaken
  • Chef-kok
  • Maître
  • Banketaannemer
  • Bachelor hotelmanagement