Hotel

Hotel

Mensen verwennen op het hoogste niveau

Wie niet alleen graag eet, maar ook graag kookt en mensen verwent is in het departement Hotel aan het juiste adres. Leer je graag de basistechnieken, maar zet je ook graag de stap naar een culinair niveau dan ben in de Salons ’t Stoktshof aan het juiste adres. Je leert niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar wordt in het restaurant ook voorbereid op het zaalwerk van de beste restaurants. In het leerbedrijf leer je ook bestellingen te doen, evenementen voor te bereiden en samen te werken in een brigade.

In Hotelschool Turnhout kan je al vanaf de eerste graad kiezen voor een culinaire carrière op TSO of op BSO-niveau. Zo neem je een voorsprong en ben je al voor de tweede graad de basistechnieken meester. Ideaal voor wie voluit kiest voor een restaurantcarrière.

Hotelschool Turnhout in combinatie met het internaat

Deze studierichting is uniek in Turnhout. Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere hotel-leerling.

Profiel Hotel

Wanneer je start in dit departement beschik je idealiter over de volgende talenten:

Hotel (A-stroom en B-stroom) 1e graad

De culinaire wereld wekt je nieuwsgierigheid. Je kan thuis niet uit de potten en pannen blijven en hecht belang aan proeven en genieten. Je wil zo snel mogelijk de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten leren kennen.

Hotel (TSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Hotel (TSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Restaurant en keuken (BSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk.

Restaurant en keuken (BSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk.

Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e jaar

Bereid je voor in ons leerbedrijf om je eigen restaurant te runnen. Met praktische stages en projecten leer je de knepen van het vak.

Kok (BSO) 7e jaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Onze lessentabellen

Hotel - voeding (A-stroom) 2e jaar

Locatie: campus Boomgaard

Hotel - voeding - A-stroom - 2e jaar 
Basisvorming26u
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands5
Frans3
Engels2
Geschiedenis2
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen2
Wiskunde4
Techniek2
Plastische opvoeding1
Specifiek gedeelte8u
Bakkerij - hotel - slagerij PV5
Bakkerij - hotel - slagerij TV3

Hotel - bakkerij - slagerij (B-stroom) 2e jaar

Locatie: campus Boomgaard

Hotel - bakkerij - slagerij - B-stroom - 2e jaar 
Basisvorming16u
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding3
PAV (Nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en natuurwetenschappen)8
Frans2
Plastische opvoeding1
Specifiek gedeelte18u
Theorie hotel-bakkerij-slagerij4
Praktijk hotel-bakkerij-slagerij14

Hotel (TSO) 2e graad

Locatie: campus Boomgaard

Hotel - TSO - 2e graad1e jaar2e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing22
Aardrijkskunde11
Engels33
Frans33
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands44
Wiskunde33
Specifiek gedeelte
Praktijk Hotel88
Hotel44
Talentmodules22
Totaal3434

In de eerste talentmodule van het jaar is er aandacht voor persoonlijke groei. Veertien – en vijftienjarigen zijn bij uitstek op zoek naar zichzelf, naar hun plaats in de groep en op deze groepsdynamiek zetten we dan ook graag in. Dit legt de basis tot reflectie en weloverwogen keuze.

In de modules die volgen staan de 21ste eeuwse vaardigheden centraal. Leerlingen krijgen een module die zich richt op de rest van de wereld, op STEM, een module die inzet op talige vaardigheden etc.

Lesrooster downloaden

Hotel (TSO) 3e graad

Locatie: campus Boomgaard

Hotel - TSO - 3e graad1e jaar2e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing22
Aardrijkskunde/Natuurwetenschappen11
Engels33
Frans33
Geschiedenis11
Lichamelijke Opvoeding22
Nederlands33
Wiskunde22
Specifiek gedeelte
Duits22
Praktijk Hotel66
Stage Hotel44
Hotel 55
Toegepaste economie/hotel22
Totaal3636

Lesrooster downloaden

Restaurant en keuken (BSO) 2e graad

Locatie: campus Boomgaard

Restaurant en Keuken - BSO - 2e graad1e jaar2e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing22
Frans22
Lichamelijke Opvoeding22
Project algemene vakken66
Specifiek gedeelte
Hotel 44
Praktijk hotel2020
Totaal3636

Lesrooster downloaden

Restaurant en keuken (BSO) 3e graad

Locatie: campus Boomgaard

Restaurant en keuken - BSO - 3e graad1e jaar2e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing22
Frans22
Lichamelijke opvoeding22
Project algemene vakken44
Specifiek gedeelte
Engels11
Stage hotel 66
Praktijk hotel1313
Hotel44
Toegepaste economie/hotel22
Totaal3636

Lesrooster downloaden

Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e jaar

Locatie: campus Boomgaard

Banketaannemer - traiteur - BSO - 7e jaar1e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing2
Frans2
Lichamelijke Opvoeding2
Project algemene vakken6
Specifiek gedeelte
Praktijk hotel8
Stage hotel8
Hotel6
Totaal34

Lesrooster downloaden

Kok (BSO) 7e jaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Verder studeren en werkgelegenheid

Wanneer je in dit departement afstudeert, ben je voorbereid om aan de volgende studies/werk te beginnen:

  • Kok in de betere restaurants en hotels
  • Zaalmedewerker in gerenommeerde zaken
  • Chef-kok
  • Maître
  • Banketaannemer
  • Bachelor hotelmanagement