Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze troeven

Anders naar leerlingen kijken: daarom heten wij Talentenschool Turnhout!

Op onze school vertrekken we vanuit je talenten, wat je goed kan en waar je interesses liggen om zo te bouwen aan een pakket kennis en vaardigheden die je later – in hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt – écht nodig hebt.

Onze missie? Voor jou en onze 1200 andere leerlingen elke dag zorgen voor persoonlijkinnovatief en talentgericht onderwijs.

Persoonlijk

Op onze school ben je geen nummer! Iedere leerkracht heeft een warme, persoonlijke band met zijn of haar leerlingen en dat voel je.

We beperken het aantal leerkrachten per klas. Zo verkleinen we de overstap van de lagere naar de middelbare school en kunnen onze leerkrachten je beter uitdagen en inspelen op je talenten.

Op onze talentenrapporten zie je waar je goed in bent en waarin je nog kan groeien. Tijdens persoonlijke groeigesprekken maken je leerkrachten tijd om je te begeleiden in het stellen van doelen, zo krijg je voortdurend feedback en word je maximaal uitgedaagd.

Innovatief

Door een balans tussen instructie en activerende werkvormen besteden onze leerkrachten niet enkel aandacht aan kennis, maar ook aan het verwerven van 21ste-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties.

Zo worden onze leerlingen optimaal voorbereid op de maatschappij van morgen. Onze leerkrachten stellen dus best hoge verwachtingen! Hiernaast zetten we multimedia en internationalisering functioneel in om het leerproces te upgraden.

Talent

Een juiste studiekeuze maken is niet evident. Onze school kiest daarom voor een brede eerste graad met talent- en praktijkmodules afgestemd op ons ruim studieaanbod in de tweede en derde graad. Hierin ontdek je jouw talent en zie je waar je sterk in bent, waarna je doelgericht een studiekeuze kan maken in het derde jaar.

Met onze zes studiedomeinen vind je zeker een richting die aansluit bij he talent en interesses!

Campus Zenit

Op Campus Zenit vind je de studiedomeinen STEM en Kunst en creatie.

In onze eerste graad B-stroom kan je proeven van onze technische of creatieve richtingen.

Vanaf de tweede graad kan je kiezen uit één van onze studierichtingen doorstroomdubbel of arbeid.

Campus Boomgaard

Op Campus Boomgaard vind je de studiedomeinen ASO (domeinoverschrijdend), Economie en organisatie, Maatschappij en welzijn en Voeding en horeca.

In onze eerste graad A-stroom en B-stroom kan je proeven van ons breed studieaanbod.

Vanaf de tweede graad kan je kiezen uit één van onze studierichtingen doorstroom, dubbel of arbeid.