Campus Zenit

Op Campus Zenit vind je alle technische en grafische richtingen van Talentenschool Turnhout. In de eerste graad worden op de campus zelf enkel 1B en 2B technisch  en grafisch talent aangeboden. Voor alle andere richtingen in de eerste graad start je op Campus Boomgaard waarbij je tijdens de talentmodules Campus Zenit bezoek met de schoolbus. Je kan er proeven van druktechnieken, van tekenen met de computer of van de harde sector en proeven tijdens de talentmodules van automechanica, elektriciteit of hout.

Met een erg uitgebouwde grafische tak (van TSO afdelingen multimedia tot druktechnieken en publiciteit in het BSO) biedt Campus Zenit het ruimste pakket aan grafische vakken in Vlaanderen. De school zet binnen deze afdelingen in op internationalisering, op samenwerking met het bedrijfsleven en op competentie-verwerving om leerlingen in deze snel groeiende en evoluerende sector up-to-date te houden.

talentenschool2016-80Hiernaast biedt Campus Zenit ook een ruim pakket wetenschappelijk – technische vakken aan. Industriële wetenschappen en Informatica zijn veeleisende TSO afdelingen die leerlingen klaarstomen op het hoger onderwijs. Samenwerking met hogescholen uit de regio is dan ook waar de school voor kiest om de leerlingen optimaal voor te bereiden.

Binnen het technische luik vind je op Campus Zenit elektriciteit, hout, automechanica enz. Binnen deze vakken kiest de school voor een optimale stagebegeleiding, een nauwe samenwerking met bedrijven en met de focus op onmiddellijke werkgelegenheid na het afstuderen voor elke leerling.

Campus Zenit zet in op leerlingbegeleiding en studieloopbaanbegeleiding. Leerlingen worden aangesproken op hun leerhouding om later in het bedrijfsleven goede werknemers te worden. Ook begeleiden de leerkrachten hen in functie van hun vaardigheden, interesses en werkgelegenheid.

Helemaal links biedt CVO Horito een waaier van opleidingen aan voor volwassenen. Zowel graduaten, lerarenopleidingen als hobby-opleidingen vallen in het pakket van CVO Horito.

Directie

• Saskia Michielsen (coördinerend directeur Talentenschool Turnhout, directeur Campus Zenit)
  • Bart Otten (adjunct-directeur, Campus Zenit)

De Merodelei 220