Leerlingen Talentenschool openen pop-up ‘t Geburt

Leerlingen Talentenschool openen pop-up ‘t Geburt

Talentenschool Turnhout kiest voor persoonlijk, eigentijds en talentontwikkelend onderwijs. In het departement sociale wetenschappen vormen we leerlingen met een warm hart voor anderen.

Onze leerlingen van de richtingen Sociale en technische wetenschappen en Verzorging openen vanaf donderdag 15 maart 2018 een pop-up buurthuis in het Merodecenter. Gedurende een aantal weken kunnen bewoners van het Merodecenter langskomen voor verschillende activiteiten.

“Als brede open school zoeken we voortdurend naar het leggen van verbindingen tussen de school en de buurt. Met ons buurthuis ’t Geburt creëren we een gezellige ontmoetingsplaats voor inwoners van Turnhout”, vertelt Peter De Ceuster, directeur. “In samenwerking met de stad Turnhout en In For Care krijgen we een ruimte ter beschikking in de speelotheek om onze pop-up te realiseren.”

Buurtbewoners kunnen in de pop-up terecht voor onder andere een gezellige koffieklets, het maken van decoratie, het deelnemen aan een actualiteitenquiz, …

“Deze pop-up biedt ons de kans om verschillende leerstofonderdelen te behandelen en verder uit te diepen”, zegt Katrien Wouters, leerkracht opvoedkunde. “Dankzij de pop-up kunnen onze leerlingen geziene leerstof toepassen in de praktijk. Wanneer leerlingen in onze school afstuderen, verwachten we immers dat ze sociaal geëngageerd zijn.”