Campus Boomgaard

Campus Boomgaard

Campus Boomgaard is de thuisbasis voor vijf scholen. ‘Kinderen’ kunnen er van 0 tot 100 jaar les volgen.

Helemaal links op de campus vindt u kinderdagverblijf Dolfijn. Net hiernaast biedt Freinetschool De Regenboog onderwijs voor kleuters en lagere schoolkinderen. Onze aanpak vanaf het 1ste jaar A-stroom (Cognosco) en 1ste jaar B-stroom (Flextra) sluiten hier prima op aan. Vanaf het tweede jaar kan je bovendien kiezen voor 2A Freinetpedagogie.

Het secundair onderwijs van Campus Boomgaard heeft een unieke brede eerste graad. Leerlingen kunnen vanaf het eerste jaar in 1A of 1B via talent- en praktijkmodules proeven van verschillende vervolgopleidingen. Ze kunnen zo ontdekken wat ze graag doen, waar ze sterk in zijn en zo bewuster kiezen in de hogere graden die voorbereiden op hoger onderwijs, universiteit of op de arbeidsmarkt. De leerlingen in de eerste graad beschikken over een eigen schoolgebouw en speelplaats (naast het gebouw en de speelplaats voor de leerlingen van de tweede en derde graad) zodanig dat de overstap vanuit de lagere school verkleind wordt.

Na de eerste graad stromen de leerlingen door naar Campus Zenit (Kunst en creatie, STEM-technieken of STEM-wetenschappen (TSO of BSO)) of blijven ze op Campus Boomgaard en kiezen ze voor één van deze vijf departementen: STEM-wetenschappen (ASO), Taal en cultuur (ASO), Economie en organisatie (ASO, TSO of BSO), Maatschappij en welzijn (ASO, TSO of BSO) of voor de unieke studierichting in Turnhout nl. Voeding en horeca (TSO of BSO).

Vanaf 1 september 2016 hebben we op Campus Boomgaard een nieuwbouw in gebruik genomen. De hotelafdeling heeft hierin een prominente plaats gekregen. Een gedeelte daarvan is dagelijks bestemd voor gasten, terwijl er ook een polyvalente ruimte voorzien is die dienst doet als overdekte speelplaats, podiumzaal … Op de andere bouwlagen volgen de leerlingen van de eerste graad de lessen met moderne klaslokalen, aangepast aan de noden van de 21ste eeuw.

Helemaal rechts op de campus vindt u ook het CVO EduKempen (volwassenenonderwijs). Wie zich wil bijscholen in ICT, koken of talen kan hier voor talloze dag – en avondcursussen terecht.

Beleidsteam

 • Wesley Wouters
  campusdirecteur, pedagogie, organisatie, communicatie, OKAN, leerlingen en ouders
 • Peter De Ceuster
  directeur, personeel, financiën, infrastructuur en internaat
 • Lode Govers
  pedagogisch coördinator 1ste graad
 • Lien De Busser
  pedagogisch coördinator, 2de en 3de graad
 • Fredie Hogenhout
  pedagogisch coördinator hotel
 • Carine Waeytens
  pedagogisch coördinator leerling/ouder/leerlingbegeleiding
 • Erik Thijs
  technisch adviseur coördinator veiligheid en infrastructuur

Contact

Boomgaardstraat 56
2300 Turnhout
Tel. 014/47 05 10
Fax. 014/47 05 15
Facebook
E-mail

Virtuele rondleiding

Nieuwbouw eerste graad

Tweede en derde graad