Campus Boomgaard

Campus Boomgaard

Campus Boomgaard is de thuisbasis voor vijf scholen. ‘Kinderen’ kunnen er van 0 tot 100 jaar les volgen.

Helemaal links op de campus kinderdagverblijf Dolfijn. Net hiernaast biedt Freinetschool De Regenboog een bijzonder pedagogisch project aan voor kleuters en lagere schoolkinderen. Cognosco (onze aanpak vanaf het 1ste jaar A-stroom) en Flextra (onze aanpak vanaf het eerste jaar B-stroom) sluiten hier prima op aan.

talentenschool2016-206Het secundair onderwijs van Campus Boomgaard heeft een unieke brede eerste graad. Leerlingen kunnen via talent- en praktijkmodules proeven van verschillende vervolgopleidingen. Ze kunnen zo ontdekken wat ze graag doen, waar ze sterk in zijn en zo bewuster kiezen in de hogere graden die voorbereiden op hoger onderwijs, universiteit of op de arbeidsmarkt.

Na de eerste graad stromen de leerlingen door naar Campus Zenit (grafische afdelingen en de technische afdelingen), of ze blijven op de campus en kiezen voor één van de vijf departementen: Natuur en wetenschappen (STEM) (ASO), Talen (ASO), Economische wetenschappen (ASO, TSO of BSO), Sociale wetenschappen (ASO, TSO of BSO) of voor de unieke studierichting in Turnhout Hotel (TSO, BSO).

Vanaf 1 september 2016 is de 95c7f8ae-f760-429e-9b5e-bff5a7b51306nieuwbouw in gebruik genomen op Campus Boomgaard. De hotelafdeling heeft hierin een prominente plaats gekregen. Een gedeelte daarvan is dagelijks bestemd voor gasten, terwijl er ook een polyvalente ruimte voorzien is die dienst doet als overdekte speelplaats, podiumzaal, … Op de andere bouwlagen volgen de leerlingen van de eerste graad de lessen met moderne klaslokalen, aangepast aan de noden van de 21ste eeuw.

Helemaal rechts op de campus vind je ook het CVO EduKempen. Wie zich wil bijscholen in ICT, koken of talen kan hier voor talloze dag – en avondcursussen terecht.

Beleidsteam

 • Wesley Wouters
  campusdirecteur, pedagogie, organisatie, communicatie, OKAN, leerlingen en ouders
 • Peter De Ceuster
  directeur, personeel, financiën, infrastructuur en internaat
 • Lode Govers
  pedagogisch coördinator 1ste graad
 • Lien De Busser
  pedagogisch coördinator, 2de en 3de graad
 • Fredie Hogenhout
  pedagogisch coördinator hotel
 • Carine Waeytens
  pedagogisch coördinator leerling/ouder/leerlingbegeleiding
 • Erik Thijs
  technisch adviseur coördinator veiligheid en infrastructuur

Contact

Boomgaardstraat 56
2300 Turnhout
Tel. 014/47 05 10
Fax. 014/47 05 15
Facebook
E-mail