Dior heeft het gevoel echt op zijn plek te zitten in een wetenschappelijke STEM-richting.

Dior heeft het gevoel echt op zijn plek te zitten in een wetenschappelijke STEM-richting.

Echte doelen heeft hij deze keer niet gesteld, maar dat neemt niet weg dat hij ervoor zal gaan. Terwijl je dit leest, zit Dior boven zijn schoolboeken. Althans, daar gaan we vanuit :-),

‘Het zijn mijn eerste examens in een ASO-richting, dus het is even afwachten hoe het zal gaan. Wat al wel vast staat, is dat de testen een stuk moeilijker zijn dan vorig schooljaar, toen ik nog in een technische richting zat.’ vertelt Dior.

Zijn planning had hij al snel klaar. Of hij er zich ook makkelijk aan houdt? ‘Mwa, met de hulp van mijn moeder lukt dat redelijk. Zij houdt nauwlettend mijn rooster in de gaten en stuurt me wel bij als dat nodig is.’ lacht hij.

Dior heeft het gevoel echt op zijn plek te zitten in een wetenschappelijke STEM-richting. Hij vindt het tof dat er een fijne balans is tussen theorie en praktijk. Onlangs maakte hij met een groepje klasgenoten voor het vak STEM een revalidatietoestel voor een jongen die verlamd was aan zijn benen en niet kon lopen. Vanaf nul.

‘Dat was voor het vak fysica en had te maken met veerkracht en spierkracht. Dat was dus de praktijk en op het examen worden we getest op de theorie die erachter steekt.’ glundert hij.

En ja, dat ‘glunderen’ mag je letterlijk nemen. Het valt me op dat, telkens Dior over zijn wetenschappelijke passie spreekt, zijn ogen sprankelen en oplichten. ‘Ik vind het gewoon heel erg leuk op school.’ zegt hij.

Een mooie afsluiter van ons gesprekje. Veel succes, Dior en tot de volgende keer!