Drie nieuwe partners voor MFIP

Drie nieuwe partners voor MFIP

Grafische bedrijven Cartamundi en Brepols uit Turnhout, alsook opleidingspartner Catena Company gaan een unieke samenwerking aan met Talentenschool Turnhout in het project My Future in Printing. Zo telt My Future in Printing ondertussen 11 bedrijfspartners, 4 opleidingspartners en 2 sectorfondsen!

Bekijk hier de volledige reportage van RTV (dinsdag 12 oktober 2021).

Hieronder vindt u het volledige persbericht:

Talentenschool Turnhout staat voor Persoonlijk, Innovatief en Talentontwikkelend onderwijs. Kortom: een school met PIT!

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Hiernaast leidt Talentenschool Turnhout leerlingen vanaf 12 jaar op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Op 15 mei 2018 gaf minister Kris Peeters het startsein voor dit project tijdens een Kick off-evenement op de school.  Sinds de start van het project werd jaarlijks samen met de sectorfondsen, bedrijfs- en opleidingspartners een boost-campagne opgezet om leren en werken in de grafische sector in de kijker te zetten.

Vandaag kunnen we weer een aantal nieuwe, sterke partners voorstellen.

Naast het VIGC, VDAB en Talentenschool Turnhout wordt Catena Company een vierde opleidingspartner binnen ons project. Catena Company is gespecialiseerd in creatieve trainingen en ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal wil maken, beheren en communiceren.  Daarnaast integreren ze structurele workflows voor de creatie, het beheer en de communicatie van visueel marketingmateriaal, met bestaande bedrijfsprocessen en systemen. In het verleden was er al een sterke samenwerking tussen Catena Company en het grafisch departement van Talentenschool Turnhout voor onder andere opleidingen voor leerlingen en leerkrachten en was Catena Company ook partner in het Innovet-dossier 2020.

Cartamundi en Brepols engageren zich als nieuwe bedrijfspartners binnen het project My Future In Printing.

“We zijn zeer blij dat deze twee grote Turnhoutse bedrijven mee aansluiten bij het project”, zegt  Gunther Melis, Technisch Adviseur Coördinator van Talentenschool Turnhout. “Het toont aan dat er nog steeds een grote vraag is naar grafisch geschoold personeel in de brede regio van Turnhout. De bedrijfspartners bezorgden ons de afgelopen weken weer heel wat vacatures. De vraag van de arbeidsmarkt is groter dan het aantal leerlingen die afstuderen in het grafisch departement. Bovendien zorgt elke nieuwe partner mee voor de kwaliteit van onze opleidingen door hun engagement. Ze engageren zich voor de organisatie van opleidingen, stages, werkplekleren en ze zetten hun deur open voor bedrijfsbezoeken waardoor leerlingen een realistisch beeld krijgen van de innovatie binnen de grafische sector”.

Cartamundi is de absolute wereldleider in spel-oplossingen. “Samen spelen” zit in het Cartamundi DNA. Dat komt tot uitdrukking in ons uitgebreid en wereldwijd scala van spellen- en speelkaartenmerken, en tegelijkertijd ook in onze continue investeringen in productie en innovatie in nieuwe manieren om spel ideeën tot leven te brengen. Het is hierdoor dat Cartamundi een trouwe partner is van de meest toonaangevende speelgoedbedrijven, over de hele wereld.

Brepols  heeft de afgelopen decennia naam en faam gemaakt als dé onbetwiste markleider voor agenda’s. Tevens ontwikkelen, produceren en commercialiseren ze kalenders, notebooks, schrijfmappen en fotoalbums en zijn ze de grootste onafhankelijke binderij voor de realisatie van kwaliteitsvolle boeken en een productie dicht bij de klant. Brepols gelooft rotsvast in de toekomst van papier.

“Intussen staat de teller op 11 bedrijfspartners, 4 opleidingspartners en 2 sectorfondsen. We zijn ervan overtuigd dat dit aantal nog zal blijven toenemen in de toekomst”, stelt Wesley Wouters, directeur van Talentenschool Turnhout. “Het project draait niet enkel om de boost-campagne die we jaarlijks opzetten. Tijdens de taskforce met de partners wordt ook gekeken naar de linken die gemaakt kunnen worden tussen onze leerplannen en de specialisatie van de partners. Verder worden onze leerlingen voorbereid op solliciteren door de HR-diensten van de partners. Zo kunnen we de kwaliteit van onze opleidingen blijven garanderen”.

Website MFIP en nieuwe partners: