Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Elke leerling met laptop in de klas

Als school willen we onze leerlingen maximaal voorbereiden op de maatschappij van morgen. Door onze innovatieve aanpak hebben we niet enkel aandacht voor kennis, maar ook voor vaardigheden, attitudes en 21ste-eeuwse competenties.

Onze leerlingen bereiken hierdoor niet enkel op een kwaliteitsvolle manier de eindtermen, maar beschikken op het einde van hun schoolloopbaan op onze school over extra competenties die nodig zijn voor de uitdagingen van morgen. De nieuwe eindtermen besteden bovendien extra aandacht aan het bereiken van digitale competenties bij alle leerlingen.

Om ons pedagogische project verder te versterken en tegemoet te komen aan de maatschappelijke verwachtingen en nieuwe eindtermen start Talentenschool Turnhout vanaf schooljaar 2019-2020 met het project ‘laptop in de klas’.

We voeren de aankoop van de laptops stapsgewijs in. In september 2019 kopen alle leerlingen die starten in het 1ste jaar A-stroom hun toestel aan. Ook een aantal studierichtingen uit het grafische departement en het departement technische wetenschappen STEM zullen vanaf september 2019 een laptop aankopen.

Elke leerling, afhankelijk van de studierichting, zal met dezelfde laptop werken. We bieden een stevig toestel aan dat geschikt is voor zakelijk gebruik. We werken hiervoor samen met Signpost (directe aankoop) en Leermiddel BVBA (huur). Deze bedrijven zullen instaan voor de verkoop, betaling, service en garantie.

Wenst u meer informatie of heeft u bijkomende vragen? Neem gerust contact op met de school.

Andere nieuwsitems

Buitenlandse stages en uitstappen

Het einde van het schooljaar betekent vaak ook een drukke periode met meerdaagse reizen, buitenlandse stages en uitstappen. Hier enkele sfeerbeelden van onze Italiëreis, Parijsreis,

Sjors wint Vlaamse Houtproef

Met trots melden we dat Sjors Branten, leerling van onze school, de Vlaamse Houtproef (finaliteit arbeid) heeft gewonnen! Samen met Arne Leys werd hij uitgeroepen

Latijn@Talentenschool

Sinds dit schooljaar werkt onze school met een nieuwe digitale methode voor Klassieke talen in het 1ste jaar. Mevr. Van Schaeren, leerkracht Latijn op onze