‘Het is leuk om tijdens mijn stage te ervaren hoeveel ik de afgelopen jaren al geleerd heb op school’

‘Het is leuk om tijdens mijn stage te ervaren hoeveel ik de afgelopen jaren al geleerd heb op school’

Zitta is er klaar voor. Klaar voor het leven van traiteuraannemer. Eigenlijk is ze dat nu al, want ze is momenteel bezig met haar stage in het restaurant van Corsendonk. Dat bevalt haar, hoewel ze graag nog meer uitdagingen zou krijgen.

‘Het is leuk om tijdens mijn stage te ervaren hoeveel ik de afgelopen jaren al geleerd heb op school’, vertelt ze. ‘Dus ik ben er eigenlijk klaar voor om ‘all the way’ te gaan. Te starten vanaf nul. Vanaf het schoonmaken van de groenten en het vlees tot het serveren ervan.’ voegt ze er zelfzeker aan toe.

Als ze vertelt over wat ze tijdens haar werk in Corsendonk doet, ben ik toch onder de indruk. Ze krijgt carte blanche om het menu van de dag te bepalen. Ze mag ‘s morgens vertellen wat ze wil klaarmaken en exact dat krijgen de restaurantbezoekers ‘s avonds opgediend.

‘Dat is inderdaad heel tof en dat geeft me een goed gevoel.’ zegt ze. ‘Ik ben een bezige bij en hoe meer ik zelfstandig mag doen, des te beter.’

In juni zal Zitta nog één keer op stage gaan en dan zit haar schooltijd erop. Een fase die wordt afgesloten. Tijdens mijn gesprekje met Zitta, valt mij op met hoeveel liefde ze over haar vak praat en hoe professioneel ze nu al is.

‘Inderdaad, het traiteursvak is mijn grote passie, dat was altijd al zo, maar als ik thuis kook, is dat meestal doordeweekse kost. Niets hoogstaand culinairs. Een gewone wortelstoemp kan ook al eens smaken, hé!’, lacht ze.