Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Horeca Vlaanderen feliciteert Loes als “Beste leerling Hotelschool”

Talentenschool Turnhout heeft gisteren in stijl afscheid genomen van alle laatstejaarsstudenten. Na een intense horeca-opleiding studeerden ook heel wat leerlingen af in de Hotelafdeling.

Ook Horeca Vlaanderen wil jaarlijks de ‘De Beste leerling Hotelschool’ feliciteren met zijn of haar prestatie. Omdat de studenten de toekomst zijn van deze prachtige sector, nodigen ze deze leerlingen graag ook uit op een culinaire inspiratiedag in Brugge of Antwerpen.

Loes Mariën werd tijdens de proclamatie in de bloemetjes gezet door Paul Versteylen, bestuurslid van Horeca Noorderkempen.

“Tijdens haar opleiding Restaurant-Keuken in de derde graad BSO en aansluitend het 7de specialisatiejaar Banketaannemer-traiteur heeft Loes steeds haar passie, koelbloedigheid en vaardigheden laten zien”, aldus George Van der Veken, pedagogisch coördinator Hotel.

Vorig jaar  won ze samen met een medeleerling goud tijdens de Jeune Restaurateurs d’ Europe COOKING CUP. Ze werd ook bekroond met een bronzen medaille tijdens de wedstrijd Commis Challenge van de Bocuse D’ Or.

Hierdoor kreeg Loes de exclusieve kans om mee te trainen met topchefs in het trainingscentrum van Bocuse D’Or Belgium en mocht ze mee ons land vertegenwoordigen als commis van Sam Vanhoucke, van restaurant Maste te Gent, in de Europese finale in Boedapest van 2022.

In januari 2023 zal Loes samen met de beste chefs uit de wereld deelnemen aan de wereldfinale in Lyon van de Bocuse D’Or.

Onze leerlingen van Hotelschool Turnhout hebben de laatste jaren regelmatig prijzen in de wacht gesleept. Ook dit is de Horecasector niet ontgaan. Zo werden onze laatstejaarsleerlingen vorige week ontvangen door Alex Verhoeven van sterrenrestaurant Hert en Ellen Keersmaekers van Corsendonk Hotels & Clubs om onze leerlingen te rekruteren.

“Tijdens de eindproclamatie werden ook de GO! Ambassadeurs bekroond: beloftevolle en boeiende persoonlijkheden die afstudeerden in het secundair onderwijs en die de tien kernwaarden van het GO! zichtbaar uitdragen. Ook hier werd Loes Mariën samen met Xander Buttafuoco bekroond”, zegt Wesley Wouters, directeur, met enige fierheid.

Andere nieuwsitems

Buitenlandse stages en uitstappen

Het einde van het schooljaar betekent vaak ook een drukke periode met meerdaagse reizen, buitenlandse stages en uitstappen. Hier enkele sfeerbeelden van onze Italiëreis, Parijsreis,

Sjors wint Vlaamse Houtproef

Met trots melden we dat Sjors Branten, leerling van onze school, de Vlaamse Houtproef (finaliteit arbeid) heeft gewonnen! Samen met Arne Leys werd hij uitgeroepen

Latijn@Talentenschool

Sinds dit schooljaar werkt onze school met een nieuwe digitale methode voor Klassieke talen in het 1ste jaar. Mevr. Van Schaeren, leerkracht Latijn op onze