‘Ik verveel me niet graag en heb inderdaad nood aan steeds nieuwe dingen. Binnen het vak STEM krijgen we die!’

‘Ik verveel me niet graag en heb inderdaad nood aan steeds nieuwe dingen. Binnen het vak STEM krijgen we die!’

Dat Dior van uitdagingen houdt, weten we al. Hij gaf eerder al toe dat hij soms wedstrijdjes voor zichzelf bedenkt die hem scherp houden. Het is dan ook niet toevallig dat Dior gekozen heeft om Wetenschappen te gaan studeren.

‘Ik verveel me niet graag en heb inderdaad nood aan steeds nieuwe dingen. Binnen het vak STEM krijgen we die. Voor de kerstvakantie hebben we een revalidatietoestel ontwikkeld, nu zijn we met optica bezig en binnenkort ontwerpen we zelf een autootje.’ vertelt Dior.

Dior vindt het fijn om op die praktische manier veel bij te leren. Kennis die hem later ook van pas zal komen. Het vak optica, waar hij nu mee bezig is, is niet meteen iets waarvan hij later zijn beroep zal maken, maar hoe dan ook vindt hij het handig er iets van te kennen.

‘We komen al doende achter de bewijzen en dat is gewoon heel fascinerend. Werkelijk, er is geen enkel andere richting die mij meer zou kunnen boeien dan wetenschappen. Het past bij mij. Ik wil altijd bezig zijn. Mezelf vervelen is iets wat ik niet wil.’ voegt hij er nog aan toe.