Search
Close this search box.

5 Arbeid, 6 Arbeid

Basiszorg en ondersteuning (Maatschappij en welzijn – BSO)

Ben je zorgend van aard? Steek je graag de handen uit de mouwen om anderen te helpen? Ben je geïnteresseerd in hoe groepsdynamiek werkt? 

Centraal in deze richting staat het vak ‘Verzorging’. Hierbij maak je kennis met een hele reeks huishoudelijke en logistieke vaardigheden. 

Als huishoudhulp in de zorg leer je maaltijden bereiden en het dagelijks onderhoud en schoonmaak van de woning zodanig dat de zorgvrager thuis kan blijven wonen. Je ondersteunt bovendien het welbevinden van de zorgvrager.

Als logistiek assistent in de zorg reik je naast ondersteunende, logistieke en huishoudelijke hulp ook ondersteuning bij activiteiten en ondersteun je de zorgvrager bij verplaatsingen en help je andere zorgverstrekker met tillen en positioneren van de zorgvrager. Je volgt productvoorraad mee op, geeft bestellingen door en zorgt voor sterilisatie van medisch en chirurgisch materiaal. 

Verder word je maximaal voorbereid op een opleiding tot Verzorgende, Zorgkundige, Kinderbegeleider baby’s en peuters en Kinderbegeleider schoolgaande kinderen.

LESSENTABEL

Basiszorg en ondersteuning5e jaar6e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Engels22
PAV STEM33
PAV Taal en cultuur55
Specifiek gedeelte
Indirecte verzorging22
Zorg voor voeding22
Opvoedkunde33
Verzorging44
Expressie11
Stage88
Totaal3434

Campus Boomgaard

Op Campus Boomgaard vind je de studiedomeinen ASO (domeinoverschrijdend), Economie en organisatie, Maatschappij en welzijn en Voeding en horeca.

In onze eerste graad A-stroom en B-stroom kan je proeven van ons breed studieaanbod.

Vanaf de tweede graad kan je kiezen uit één van onze studierichtingen doorstroom, dubbel of arbeid.

Op internaat?

Interesse in één van onze unieke studierichtingen? Nood aan structuur en begeleiding? Kom je van wat verder?

Kies dan voor Talententhuis Turnhout, ons internaat voor jongens en meisjes met aandacht voor studiebegeleiding en vrijetijdsbesteding.

Om onze internen te ondersteunen is er een nauwe samenwerking tussen de school en het internaat.