Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Talentenschool speelt in op sterke groei

Talentenschool Turnhout kiest voor persoonlijk, innovatief en talentontwikkelend onderwijs en kent ook dit schooljaar opnieuw een sterke groei. De groei in leerlingenaantallen situeert zich in alle graden en onderwijsvormen. Talententhuis Turnhout, het internaat van Talentenschool Turnhout, kent eveneens een toenemend aantal internen.

“Dit schooljaar zijn we gestart met 1107 leerlingen, verspreid over campus Boomgaard en campus Zenit”, zegt Wesley Wouters, directeur. “Een groei van maar liefst 9 procent ten opzichte van het vorige schooljaar.”

Talentenschool Turnhout had in 2017 de ambitie om tegen 2020 meer dan 1000 leerlingen onderwijs te bieden. Deze doelstelling werd sneller behaald en ruimschoots overtroffen.

Om tegemoet te komen aan deze sterke groei en toekomstige uitdagingen werd vanaf dit schooljaar gestart met een vernieuwde beleidsstructuur.

“Peter De Ceuster en ikzelf maken reeds verschillende jaren deel uit van het directieteam van Talentenschool Turnhout”, zegt Wesley Wouters. “Om onze kwaliteit en persoonlijke aanpak te bewaken krijgen we vanaf dit schooljaar versterking van een aantal pedagogisch coördinatoren die de dagdagelijkse werking en coördinatie van de verschillende campussen op zich zullen nemen.”

“We merken dat ouders doelbewust voor onze school kiezen omwille van onze persoonlijke en innovatieve aanpak. Ook onze talentmodules in de eerste graad zijn een belangrijke troef. We merken immers dat leerlingen uit de lagere school vaak nog geen idee hebben welke richting ze uit willen”, zegt kersvers pedagogisch coördinator 1ste graad, Lode Govers.

Andere nieuwsitems

Buitenlandse stages en uitstappen

Het einde van het schooljaar betekent vaak ook een drukke periode met meerdaagse reizen, buitenlandse stages en uitstappen. Hier enkele sfeerbeelden van onze Italiëreis, Parijsreis,

Sjors wint Vlaamse Houtproef

Met trots melden we dat Sjors Branten, leerling van onze school, de Vlaamse Houtproef (finaliteit arbeid) heeft gewonnen! Samen met Arne Leys werd hij uitgeroepen

Latijn@Talentenschool

Sinds dit schooljaar werkt onze school met een nieuwe digitale methode voor Klassieke talen in het 1ste jaar. Mevr. Van Schaeren, leerkracht Latijn op onze