Benieuwd welk cijfer Brent aan het (bijna) afgelopen schooljaar geeft?

Benieuwd welk cijfer Brent aan het (bijna) afgelopen schooljaar geeft?

8,5 op 10. Dat is het cijfer dat Brent aan zijn – zo goed als – afgelopen schooljaar geeft. Met andere woorden: hij had het naar zijn zin in het zesde jaar Drukken en Afwerken.

Hij vindt het moeilijk te zeggen wat er uitspringt.
‘Het was gewoon een goed schooljaar en ik heb er eigenlijk wel van genoten. Zelfs de interviewtjes met jou en mijn hoofd op zowat alle schoolcampagnes vond ik eigenlijk best nog wel te doen.’, lacht hij.

Uiteraard heeft Brent veel geleerd dit jaar. In de lessen, maar zeker ook tijdens het maken van zijn GIP (geïntegreerde proef). Hij produceerde samen met zijn klasgenoten een wijndoos en is tevreden met het resultaat.

Of hij nog een tip wil geven aan zijn opvolgers? Met andere woorden: de vijfdejaars van nu die de zesdejaars van volgend schooljaar zullen zijn.

‘Ik wil hen zeggen dat ze zeker moeten doorzetten. Af en toe hoor ik dat er sommigen overwegen om te stoppen met school. Wel, doe dat niet. Het maakt wel degelijk een verschil uit of je een diploma op zak hebt of niet!’, zegt hij.

Brent zelf blijft nog even doorgaan. Hij zou al kunnen gaan werken vanaf september, maar kiest ervoor om nog een extra specialisatiejaar te volgen.

Maar eerst … nog stage doen bij zijn vertrouwde drukkerij en dan … vakantie!

Geniet ervan, Brent! En super bedankt dat je bent blijven meewerken aan deze reeks.