Buitenonderwijs is echt onmisbaar vandaag

Buitenonderwijs is echt onmisbaar vandaag

Talentenschool Turnhout werd begin dit schooljaar uitgeroepen tot één van de ‘lokale helden’ in Turnhout omdat we dit schooljaar drie duurzame ontwikkelingsdoelen extra in de kijker zetten: geen armoede, klimaatactie en leven op het land. Hiernaast nemen we deel aan het project ‘meer natuur in de stad’. Met de oprichting van een werkgroep MOS (Milieuzorg op school) werden vorig schooljaar en dit schooljaar reeds heel wat projecten op touw gezet waaronder de realisatie van een eigen recyclagepark en onze actie ‘propere school’. Als bekroning op ons harde werk wisten we dit schooljaar een subsidie van 5 000 euro in de wacht te slepen van Stad Turnhout en BE-Planet voor ons ingediende project ‘Duurzaamheid met PIT’. 

Dankzij deze subsidie en met heel veel enthousiasme steken we op woensdag 3 maart 2021 onze handen uit de mouwen en starten we aan de vergroening van onze speelplaats. Een grijs stuk ongebruikt plein zal worden omgetoverd tot een aangename groene oase waar leren, sport en spel hand in hand gaan, waar ruimte gecreëerd wordt om rustig te genieten van de veldbloementuin, maar waar ook vier buitenklassen gevestigd zullen worden. Aangenaam om les te geven en te krijgen en gezien de huidige coronamaatregelen echt onmisbaar.

‘Woensdag planten we ongeveer een 1 100-tal planten, struiken en bomen op ons schooldomein’, zegt George Van der Veken, MOS-coördinator van Talentenschool Turnhout. ‘Zowel leerkrachten, leerlingen, als directie komen, rekening houdende met de coronamaatregelen, helpen bij de aanplanting’.

Het plan werd ontwikkeld in de werkgroep MOS. Binnen deze werkgroep zijn zowel leerlingen en personeelsleden betrokken, maar ook vrijwilligers. De school kan hiernaast rekenen op ondersteuning van IOK en stad Turnhout bij de realisatie van een groenere leer- en leefomgeving voor onze leerlingen.

Lees hier het artikel in Gazet van Antwerpen en volg hier de reportage van RTV.