‘Ik voel me supergoed hier. Echt suuuuupergoed!’

‘Ik voel me supergoed hier. Echt suuuuupergoed!’

De kans is groot dat Sophia, op het moment dat deze tekst geschreven wordt, op de Antwerpse Boekenbeurs aan het rondslenteren is. Om inspiratie op te doen voor haar volgende boek. Hoewel … veel inspiratie heeft Sophia niet meer nodig, want ze weet heel duidelijk wat ze wil.

Om het in haar eigen woorden te zeggen: ‘Ik wil schrijfster worden en ik wil er voor de volle 100% voor gaan!’.

De enthousiaste, levenslustige Sophia blies mij bijna omver met haar enthousiasme. En dat voor een 12-jarig meisje dat nog maar sinds twee maanden in het middelbaar zit.

‘Ik voel me supergoed hier. Echt suuuuupergoed! Een toffe klas, toffe leerkrachten en een tof schoolgebouw. Echt helemaal geweldig’, jubelt ze. ‘Ook al was ik erg thuis in mijn oude school in Merksplas, ik voel dat ik hier op de juiste plaats zit.’ vervolgt ze.
‘Zeker ook in Cognosco, waarin we worden uitgenodigd om zelfstandig, maar ook in groepjes te werken.’, voegt ze eraan toe.

Sophia heeft het gevoel dat haar talent hier nog meer tot bloei kan komen. Dat het hierover gaat op school.

‘Ook al weet ik wat ik wil en ken ik dus al mijn talent, ik vind het supertof dat er zo de klemtoon op wordt gelegd. En misschien denk ik er op mijn 30ste anders over, maar nu heb ik echt het gevoel nergens beter te kunnen zitten!’

P.S. Sophia vertelde me ook dat haar eerste boek binnenkort uitkomt. Op haar 7de schreef ze het verhaal en ze is nu nog volop bezig met de illustraties, maar in de loop van dit schooljaar is haar eerste boek een feit.