‘In de richting die ik volg, hebben we het voordeel om alles een beetje uit te proberen, zodat we al in het derde jaar een goede keuze kunnen maken over wat we willen doen. En bij mij wordt dat elektriciteit.’

‘In de richting die ik volg, hebben we het voordeel om alles een beetje uit te proberen, zodat we al in het derde jaar een goede keuze kunnen maken over wat we willen doen. En bij mij wordt dat elektriciteit.’

Toen ik Joris zag, viel me meteen iets op. Hij zag er vinniger en blijer uit dan de twee vorige momenten waarop ik een afspraak met hem had. Ik zag dat hij bijna moeite had om een grote lach te onderdrukken.

‘Ik heb eigenlijk nieuws.’, begint hij. ‘Ik weet wat ik later wil worden.’

Ik voel wat verwarring, want Joris had me al meermaals verteld hoe hij gefascineerd is door tractoren met rupsbanden en daar later ook zijn beroep van wilde maken.

‘In de richting die ik volg, hebben we het voordeel om alles een beetje uit te proberen tijdens praktijkmodules, zodat we al in het derde jaar een goede keuze kunnen maken over wat we willen doen. En bij mij wordt dat elektriciteit. Ik had het nooit gedacht, maar het bleek ook één van mijn beste vakken te zijn vorig trimester.’ glundert Joris.

Ik word blij van zijn enthousiasme en vrolijkheid. Hij voegt er nog aan toe dat hij iedereen die niet goed weet wat hij later wil doen en die goed is met zijn handen, best 1B Talent op campus Zenit volgt.

‘Het is eigenlijk een soort van inleiding van je latere beroep. Je krijgt een mix van vakken, zoals hout, elektriciteit en mechanica en dat komt altijd van pas. Ik ben blij te hebben kunnen ervaren wat ik wil. En die tractoren doe ik er misschien nog als hobby bij later.’