Search
Close this search box.

Leerling hotelschool scoort in Kroatië

Talentenschool Turnhout nam, net als verschillende andere Vlaamse scholen, afgelopen week deel aan de Europese AEHT-conferentie in Split, Kroatië. Gedurende deze week nemen leerlingen uit de studiegebieden Voeding en Toerisme het in internationale teams tegen elkaar op in 10 wedstijden die zich telkens richten op een andere discipline.

“Onze school nam deel met twee leerlingen”, zegt Fredie Hogenhout, coördinator Hotelschool. “Sytse Michielsen nam deel in de discipline Culinary Arts, terwijl Jaimy Bertels deelnam aan de discipline Restaurant Service. Beiden zijn leerling in het 7de specialisatiejaar.”

Zowat 300 deelnemers van 29 landen bekampten elkaar in 19 disciplines. Leerlingen werden hierbij door loting gekoppeld aan een leerling van een andere nationaliteit. Het internationaal kunnen samenwerken in een andere taal (Engels) was dan ook een belangrijk aspect in de jurybeoordeling.

“Na een zenuwslopende competitie kunnen we melden dat Jaimy Bertels een prachtige tweede plaats heeft gehaald”, zegt Fredie Hogenhout met enige fierheid. “Sytse Michielsen presteerde in de wedstrijd culinary arts ook zeer goed, maar haalde geen podiumplaats.”

De wedstrijd restaurantservice bestond uit 4 proeven met heel wat verrassingselementen (tafel dekken, rollenspel, service en zaalversnijding) die werden afgenomen verspreid over twee dagen.

“Vorig schooljaar heb ik deelgenomen aan de nationale wedstrijd Belgian Coffee Ambassador. Ik maakte tijdens die wedstrijd de beste slow coffee van het hele deelnemersveld. De tweede plaats tijdens deze internationale wedstrijd bevestigt voor mezelf nogmaals hoe gepassioneerd ik ben door de culinaire wereld”, zegt Jaimy. “Ik ben blij dat de school regelmatig deelneemt aan wedstrijden. Zo kan ik mezelf meten met andere leeftijdsgenoten en laten zien hoe goed ik ben in mijn vak.”

Andere nieuwsitems

Buitenlandse stages en uitstappen

Het einde van het schooljaar betekent vaak ook een drukke periode met meerdaagse reizen, buitenlandse stages en uitstappen. Hier enkele sfeerbeelden van onze Italiëreis, Parijsreis,

Sjors wint Vlaamse Houtproef

Met trots melden we dat Sjors Branten, leerling van onze school, de Vlaamse Houtproef (finaliteit arbeid) heeft gewonnen! Samen met Arne Leys werd hij uitgeroepen

Latijn@Talentenschool

Sinds dit schooljaar werkt onze school met een nieuwe digitale methode voor Klassieke talen in het 1ste jaar. Mevr. Van Schaeren, leerkracht Latijn op onze