‘Nu mag ik dat in het echt doen, cool toch, hè?!’

‘Nu mag ik dat in het echt doen, cool toch, hè?!’

Dior De Vos, een jongeman uit het derde jaar Wetenschappen STEM met een klare kijk op zichzelf, mag de spits afbijten in de reeks ‘Talent in beeld’. Hij is de eerste leerling die ik interview op Campus Boomgaard.

Dior houdt ervan wedstrijdjes met zichzelf te houden. Zijn grenzen te verleggen, zichzelf uit te dagen. Zo had hij vorig jaar beslist dat hij gemiddeld minstens 80% wou halen op zijn rapport. Een pittige uitdaging, lijkt me, maar zelf is hij er vrij nuchter onder:

‘Ik vind het gewoon leuk om doelen te stellen voor mezelf. Meer niet. Of ik daarmee streng ben voor mezelf? Ik denk het niet, maar als ik een doel heb, ga ik ervoor’, zegt Dior met glunderende ogen.

Wat me opvalt aan Dior, is zijn maturiteit. Zijn daadkracht ook. Misschien heeft dat wel iets met zijn hobby te maken: aikido. Bij die vechtsport komt het erop aan om focus en concentratie te bundelen, zodat je beheerst met je tegenstander kunt omgaan.

Het schooljaar is al twee maanden ver en Dior is goed gestart. Hij heeft het naar zijn zin. ‘Wetenschappen boeiden me als kind al. Ik speelde vaak met van die scheikundige pakketjes waarmee je je eigen experimenten kon uitvoeren. Nu mag ik dat in het echt doen, cool toch, hè?!’ lacht hij.