Talent-academy ondersteunt leerlingen 5de en 6de leerjaar bij het maken van bewuste studiekeuze

Talent-academy ondersteunt leerlingen 5de en 6de leerjaar bij het maken van bewuste studiekeuze

Talentenschool Turnhout organiseert dit schooljaar voor de eerste keer een Talent-academy voor leerlingen uit het vijfde en zesde studiejaar uit de lagere scholen van de omgeving. De Talent-academy vormt een verdere uitbreiding van de STEM-academy die twee schooljaren geleden in het leven werd geroepen.

“Tijdens onze jaarlijkse Talentendag merkten we dat het voor lagere scholen niet voor de hand liggend is om leerlingen te laten kennismaken met de verschillende studiemogelijkheden in het secundair”, vertelt Wesley Wouters, directeur Talentenschool Turnhout. “Dankzij ons ruim studieaanbod kunnen leerlingen tijdens onze Talent-academy kennismaken met o.a. STEM, grafische, Latijn, Engels en hotel.”

Acht leerkrachten uit het secundair onderwijs geven onze Talent-academy vorm. Op dinsdagvoormiddag laten we leerlingen tijdens acht workshops onder meer robots programmeren, kennismaken met de Griekse en Romeinse cultuur, uit een escape classroom ontsnappen, grond maken uit lava … Allemaal erg motiverende workshops die hen hopelijk helpen bij het maken van een bewuste studiekeuze bij de overstap naar het secundair onderwijs.

“Naast de infrastructuur van de secundaire school met laboratoria, STEM-lokalen, keukens en een uitgebreid ICT-park vormt de vakinhoudelijke expertise van de leerkrachten secundair onderwijs een meerwaarde voor onze leerlingen”, zegt Dominique Carette, directeur GO! Basisschool De Smiskens in Turnhout. “Na het volgen van elke workshop krijgen onze leerlingen bovendien een talentenrapport mee naar huis. Op deze manier ondersteunen we ouders en leerlingen bij het maken van een studiekeuze.”

Acht scholen zijn ondertussen ingestapt in het project en komen maandelijks een workshop volgen.

Lees hier het artikel online: