We eindigen waar we begonnen in oktober: bij Dior. En daarmee zit deze reeks Talent in Beeld erop.

We eindigen waar we begonnen in oktober: bij Dior. En daarmee zit deze reeks Talent in Beeld erop.

Dior had de eer deze reeks ‘Talent in beeld’ te openen aan ’t begin van het schooljaar en ze nu af te sluiten. Hij zit er een beetje duf bij. Dat zijn zijn woorden, niet de mijne.

Misschien al wat te veel examenstof in je hoofd, Dior?

‘Bwah, nee, dat valt nogal mee, hoor. We starten pas op 19 juni, dus er is nog tijd. Bovendien is alles heel overzichtelijk en zie ik er dus ook niet tegenop om binnenkort weer volle bak te studeren. Het hoort er bij, hé?’ zegt hij.

Dior kijkt met veel voldoening terug op het afgelopen schooljaar. Niet alleen omdat hij op z’n plek zit binnen STEM, maar ook omdat hij een leuke klasgroep heeft.

‘We hebben weinig tot geen problemen gekend in de klas.’ zegt hij. ‘Iedereen helpt elkaar als het nodig is en dat is fijn. We hebben ook goed samengewerkt bij ’t realiseren van onze projecten en dat schept een band.’ gaat hij verder.

Het schooljaar geeft Dior een 8/10. ‘Een 10 is wat te veel van het goede’, lacht hij. ‘Ik durf wel zeggen dat ik de lessen ICT vrij saai vond omdat we zaken leerden die ik al behoorlijk ken. Voor mij was er niet veel aan en dat verklaart de 8.’ gaat hij verder.

Of hij nog advies kan geven aan zijn STEM-genoten die nu nog in het tweede jaar zitten? Meteen antwoordt hij: ‘Het wordt alleen maar leuker.’ zegt hij meteen. ‘In het derde jaar ben je een stuk creatiever bezig dan in de eerste graad. De nadruk ligt meer op techniek in plaats van op biologie en dat vind ik toch een belangrijke om te vermelden.’

En met deze wijze woorden van Dior sluiten we deze reeks Talent in Beeld af.

Aan onze vijf – inmiddels bekende – gezichten: nogmaals een grote dankjewel en aan jou, bezoeker, bedankt voor het lezen!