Ik ben blij dat ik via Flextra, mijn studierichting, heb kunnen kennismaken met verschillende vakken en dat ik nu een meer realistische keuze kan maken.’

Ik ben blij dat ik via Flextra, mijn studierichting, heb kunnen kennismaken met verschillende vakken en dat ik nu een meer realistische keuze kan maken.’

‘Als ik het schooljaar punten zou moeten geven, gaf ik een 11,5. Op 10 welteverstaan!’

Zo begint Joris ons gesprekje. Hij voegt er nog aan toe dat het een jaar vol aangename en leerrijke ervaringen was. En dat hij er naar uit kijkt om zich vanaf september nog meer vast te bijten in zijn favoriete vak elektriciteit.

Ik zie nu, 9 maanden nadat ik Joris voor het eerst ontmoette, hoe hij gegroeid is. Van een onstuimige puber die verzot was op tractoren met rupsbanden naar een jongeman die ontdekt heeft waar zijn passie ligt. En waar hij zelfs zijn beroep van wil maken.

‘Ah, ja, da’s waar …. die tractoren. Tja, dat was een beetje een kinderdroom of zo, maar niet echt realistisch. Ik ben blij dat ik via Flextra, mijn studierichting, heb kunnen kennismaken met verschillende vakken en dat ik nu een meer realistische keuze kan maken.’ zegt hij.

Is er nog een advies dat hij wil meegeven aan toekomstige leerlingen van de eerste graad?

‘Ja, hang niet te veel de aap uit en wees niet te tegendraads, want daarmee maak je het vooral jezelf moeilijk. Het mag wel lollig zijn, maar er zijn grenzen.’

Of hij spreekt als ervaringsdeskundige, laat hij in het midden. De bel gaat, dus hij moet gaan. 🙂