Leerlingen Talentenschool geven licht aan voetbalclub KFC De Kempen

Leerlingen Talentenschool geven licht aan voetbalclub KFC De Kempen

Voetbalclub KFC De Kempen uit Kasterlee bouwt momenteel nieuwe kleedkamers. Peter De Ceuster, directeur van Talentenschool Turnhout, heeft een nauwe band met de club. Hij was er jarenlang jeugdtrainer en afgevaardigde.

“Lang voor de coronatijd werden de plannen voor de bouw van de nieuwe kleedkamers besproken op de club. Aan mij werd, als directeur van een school met een grote technische campus, gevraagd welke werken er eventueel door onze leerlingen konden worden uitgevoerd. Zo is er een fijne samenwerking ontstaan. Al snel bleek dat onze leerlingen van de afdeling Elektriciteit hier een mooi project konden verwezenlijken”, zegt Peter De Ceuster, directeur.

“De lockdown heeft er even voor gezorgd dat het hele project misschien niet uitgevoerd kon worden”, zegt Gunther Melis, technisch adviseur coördinator, harde sector bij Talentenschool Turnhout. “We proberen met onze school altijd in te zetten op samenwerking met externe firma’s of verenigingen. Een goed voorbeeld daarvan is het project My Future in Printing, waar we samen met bedrijfs- en opleidingspartners samenwerken aan “leren en werken in de grafische sector”. “Het project met KFC De Kempen is zeer waardevol voor onze leerlingen Elektriciteit. Ze behalen hier, na een lange periode van afstandsonderwijs, heel wat praktische doelstellingen uit het leerplan. Het is een grote meerwaarde wanneer leerlingen die doelstellingen kunnen behalen op een echte werkplek. Onze leerlingen kunnen jarenlang trots terugblikken op de ervaring die ze hier hebben opgedaan.”

Yasin Gul, praktijkleerkracht, vult aan: “Het is leuk om weer met onze leerlingen aan de slag te gaan na de lange lockdown. Hier op de werf kunnen de leerlingen volgens de maatregelen van de overheid (op afstand van elkaar) heel wat praktijkervaring opdoen. We werken hier met leerlingen van de tweede graad. Leerlingen die nog geen stage hebben gelopen in bedrijven. Met dit project bieden we hen een eerste echte werkervaring aan”.

“KFC De Kempen staat garant voor een sterke jeugdopleiding. Belangrijk is dat de infrastructuur mee evolueert. Zo hebben we ervoor gekozen 10 nieuwe kleedkamers te bouwen op ons jeugdcomplex. Dankzij de samenwerking met verschillende partners kunnen we dit project realiseren. Wij zijn zeer blij dat de leerlingen Elektriciteit van Talentenschool Turnhout ons voorzien van licht. Op die manier dragen wij als voetbalclub ons steentje bij aan de opleiding van leerlingen”, besluit Jiri Goethaert, penningmeester bij KFC De Kempen.

Lees hier het krantenartikel van GVA.