Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mr. Baselmans is leraar van het jaar voor Senna

[spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Leerkracht Talentenschool is leraar van het jaar voor Senna: “Zonder hem had ik nu geen diploma”

In het ‘coronaschooljaar’ 2019-2020 vindt onderwijsmagazine Klasse dat niet één iemand maar iedereen leraar van het jaar is. Mama Leen stuurde een bedankje aan praktijkleraar Stijn van Talentenschool Turnhout. Die zorgde ervoor dat haar zoon Senna maandag toch met een getuigschrift kan pronken.

Via Klasse stuurden al meer dan twaalfduizend collega’s, ouders en leerlingen digitale dankbetuigingen naar onderwijzend personeel in heel Vlaanderen. Een van hen was Leen uit Turnhout. Zij zat met de handen in het haar omdat haar zoon Senna nog voor de coronacrisis begon, in zijn laatste jaar Horeca op Campus Boomgaard van Talentenschool Turnhout wilde stoppen. Maar praktijkleraar Stijn Baselmans bleef in hem geloven.

“Het ging niet goed op school, ik had geen zin meer, wou er mee stoppen en gaan werken om zelf geld te verdienen en misschien zelfs alleen te gaan wonen”, doet Senna Pairoux zijn verhaal. “Senna zat vorig jaar ook al in mijn klas en hij was nochtans sterk begonnen”, vult Stijn Baselmans aan. “Dit jaar ging het allemaal wat minder, ik voelde dat hij aan het opgeven was. Toen hebben we een goed gesprek met elkaar gehad.”

Schop onder de kont

Het was de schop onder de kont die Senna nodig had. “Meneer Baselmans volgde me nauwer op, stuurde me berichtjes, moedigde me aan. Hij is een soort van vaderfiguur, sociaal, open en grappig. We hebben een goede band.” “Onze persoonlijkheden liggen dicht bij elkaar”, gaat Stijn verder. “Senna heeft een sterke persoon nodig die hem ondersteunt. Dat heb ik trouwens niet alleen gedaan maar samen met mijn collega’s. Ik ben blij dat hij heeft ingezien dat hij verkeerd bezig was. Tijdens de coronacrisis heeft hij de verschillende opdrachten bijzonder goed uitgevoerd.”

Ook Senna is achteraf trots dat hij heeft doorgebeten. Sterker nog, hij maakt zich al klaar voor een extra zevende jaar om zich verder te specialiseren. “Maar eerst nog onze proclamatie. Die vieren we maandag in het klein, met onze klas. Wat ik later ga doen? Dat weet ik nog niet. Mijn diploma is nu eerst het belangrijkste.”

Als Klasse toch een leraar van het jaar had gekozen, had het wat Senna betreft gerust meneer Baselmans mogen zijn. “Die titel zou hij echt verdienen. Dankzij hem mag ik straks mijn getuigschrift afhalen.” Stijn gaat er van glunderen. “Dat is het mooie aan dit beroep, dat je het verschil kunt maken in iemands leven. Daar doe je het voor. En het fijne is dat die appreciatie er nu is en over tien jaar alleen nog maar groter zal zijn. Dat merk ik wanneer ik oud-leerlingen terugzie. Je hebt echt mogen helpen bouwen aan hun toekomst.”

Lees hier het krantenartikel op GVA.

[/spb_text_block]

Andere nieuwsitems

Buitenlandse stages en uitstappen

Het einde van het schooljaar betekent vaak ook een drukke periode met meerdaagse reizen, buitenlandse stages en uitstappen. Hier enkele sfeerbeelden van onze Italiëreis, Parijsreis,

Sjors wint Vlaamse Houtproef

Met trots melden we dat Sjors Branten, leerling van onze school, de Vlaamse Houtproef (finaliteit arbeid) heeft gewonnen! Samen met Arne Leys werd hij uitgeroepen

Latijn@Talentenschool

Sinds dit schooljaar werkt onze school met een nieuwe digitale methode voor Klassieke talen in het 1ste jaar. Mevr. Van Schaeren, leerkracht Latijn op onze