Publiciteit en illustratie

Publiciteit en illustratie (BSO)

Profiel

Wanneer je start in ons 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt Publiciteit en illustratie (BSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Digitaal printen en plotten van publicaties met de computer beheers je vlot. Je leert grondig de verschillende reproductietechnieken. Je bent creatief en werkt zelfstandig. Tekenen, vorm, compositie en kleur zijn je ding.

Je beschikt al over de basiskennis van lay-out, beeld- en  tekstverwerkingsprogramma’s (o.a. Photoshop, Illustrator…).

In dit 7e jaar diep je je kennis over typografie, computertekenen, compositie… verder uit. Je verbetert je tekenvaardigheden en werkt zelfstandig illustratie- of publiciteitsopdrachten uit van ontwerp tot drukwerk.

Je maakt kennis met de nieuwste professionele software en artistieke trends die je kunnen helpen om opdrachten te vertalen naar commerciële en artistieke flyers, folders, affiches, verpakkingen…

Onze lessentabel

Locatie: campus Zenit

Publiciteit en illustratie - BSO - 7e jaar 
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke opvoeding2
Project algemene vakken6
Engels2
Waarneming en illustratieve weergave2
Digitale beeldvorming10
Atelier4
Stage publiciteitstekenen8
Totaal36

Verder studeren en werkgelegenheid

Wanneer je in het 7 Publiciteit en illustratie (BSO) afstudeert, ben je voorbereid om aan de volgende studies/werk te beginnen. Wil je maximaal voorbereid, starten aan het hoger onderwijs? Volg dan eerst ons 7de jaar gericht op hoger onderwijs (Naamloos leerjaar) (BSO).

Professionele bachelors:
  • Beeldende vormgeving
  • Educatieve opleiding: Secundair onderwijs: Plastische opvoeding
  • Educatieve opleiding: Secundair onderwijs: Project kunstvakken
Academische bachelors:
  • Beeldende kunsten: Autonome vormgeving
  • Beeldende kunsten: Grafisch ontwerp
  • Beeldende kunsten: Juweelontwerp en edelsmeedkunst
  • Beeldende kunsten: Mode
  • Beeldende kunsten: Textielontwerp
  • Beeldende kunsten: Theaterkostuum
  • Beeldende kunsten: Vrije kunsten

Wil je onmiddellijk gaan werken? De beroepen etaleur-decorateur en grafisch ontwerper behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.