Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Talentenschool lanceert ‘HelloTalent’-box als alternatief voor praktijklessen Hotel tijdens coronamaatregelen

“Tijdens de coronamaatregelen worden alle lessen momenteel digitaal aangeboden. Voor praktijklessen is dit geen evidentie. Daarom zijn we met onze collega’s hotel op zoek gegaan naar innovatieve manieren om onze jonge chefs te motiveren hun culinaire talent verder te ontwikkelen”, zegt George Van der Veken, praktijkleerkracht hotel. “Praktische vaardigheden die normaal gezien tijdens de praktijklessen aangeleerd en ingeoefend worden, dienen nu vanop afstand aangeboden te worden.”

“Het idee om een ‘HelloTalent’-box te maken, kwam vanuit een brainstorm met onze vakwerkgroep hotel. De collega’s waren zodanig enthousiast over het idee en stelden vrijwillig voor om elke maandag tussen 10 uur en 14 uur de boxen thuis te leveren bij onze leerlingen”, zegt Fredie Hogenhout, coördinator Hotelschool Turnhout. “Hierbij houden we rekening met de verschillende veiligheids- en hygiënemaatregelen, zoals voldoende afstand en mondmaskers, die momenteel van toepassing zijn.”
Onze leerlingen uit de richtingen Hotel (TSO en BSO) ontvangen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn elke maandag allemaal thuis hun persoonlijke HelloTalentbox. Elke box bevat een ingrediëntenpakket met alles wat onze leerlingen nodig hebben om de gerechten voor vier personen te bereiden. Verder bevat de box ook een persoonlijk kaartje met een warme boodschap en een duidelijk stappenplan. Via Smartschool bieden we bijkomend ter ondersteuning instructiefilmpjes aan waarbij de verschillende kooktechnieken worden gedemonstreerd, alsook Smartschool Live-sessies. Via deze sessies krijgen leerlingen de mogelijkheid vragen te stellen aan hun praktijkleerkrachten.

De pakketten worden gevuld met verschillende streek– en seizoensproducten, afgestemd op het gastronomische niveau van onze leerlingen. Zo krijgen onze koks in spe van het tweede jaar de ingrediënten voor kipcordonbleu, bloemkool met bechamelsaus en krielaardappelen. Onze aankomende chefs van de derde graad ontvangen alle benodigdheden voor de bereiding van escabèche van rode poon, crémeux van doperwt met asperges en ingelegde radijs.

“Onze ouders en leerlingen zijn super enthousiast over dit warme initiatief, waarbij we onze leerlingen de kans bieden om zelfstandig en creatief aan de slag te gaan. Het resultaat van hun inspanningen zal naast de beoordeling door de leerkrachten, uitzonderlijk ook beoordeeld kunnen worden door hun ouders”, vult George Van der Veken aan. “We hopen in deze moeilijke tijden de ouders hierbij ook een hart onder de riem te steken. Smakelijk!”

Lees hier de verschillende persartikels:

Andere nieuwsitems

Buitenlandse stages en uitstappen

Het einde van het schooljaar betekent vaak ook een drukke periode met meerdaagse reizen, buitenlandse stages en uitstappen. Hier enkele sfeerbeelden van onze Italiëreis, Parijsreis,

Sjors wint Vlaamse Houtproef

Met trots melden we dat Sjors Branten, leerling van onze school, de Vlaamse Houtproef (finaliteit arbeid) heeft gewonnen! Samen met Arne Leys werd hij uitgeroepen

Latijn@Talentenschool

Sinds dit schooljaar werkt onze school met een nieuwe digitale methode voor Klassieke talen in het 1ste jaar. Mevr. Van Schaeren, leerkracht Latijn op onze