Onze troeven

Onze troeven

Talentenschool Turnhout is een school met PIT en kiest voor Persoonlijk, Innovatief en Talentontwikkelend onderwijs in Turnhout!

‘Ik kan hier écht mezelf zijn. Zonder stress over hoe ik overkom. Zo tof!‘

Sophia

Op onze school ben je geen nummer! Iedere leerkracht heeft een warme, persoonlijke band met zijn of haar leerlingen en dat voel je.

We beperken het aantal leerkrachten per klas. Zo verkleinen we de overstap van de lagere naar de middelbare school en kunnen onze leerkrachten je beter uitdagen en inspelen op je talenten.

Op onze talentenrapporten zie je waar je goed in bent en waarin je nog kan groeien. Tijdens persoonlijke groeigesprekken maken je leerkrachten tijd om je te begeleiden in het stellen van doelen, zo krijg je voortdurend feedback en word je maximaal uitgedaagd.

Lees hier verder.

‘Ik speelde als kind met van die scheikundige pakketjes. Nu mag ik dat tijdens STEM in het echt doen. Cool toch, hè?!’

Dior

Door gebruik te maken van activerende werkvormen besteden onze leerkrachten niet enkel aandacht aan kennis, maar ook aan het verwerven van 21ste-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties. Zo worden onze leerlingen optimaal voorbereid op de maatschappij van morgen. Onze leerkrachten stellen dus best hoge verwachtingen! Hiernaast zetten we multimedia en internationalisering functioneel in om het leerproces (digitaal) te upgraden.

Met hét breedste STEM-aanbod van Turnhout beschikt onze school over de meest innovatieve leeromgeving voor leerlingen met een interesse in wetenschap en techniek.

Lees hier verder.

Een juiste studiekeuze maken is niet evident. Onze school kiest daarom voor een brede eerste graad met talent- en praktijkmodules afgestemd op ons ruim studieaanbod in de tweede en derde graad. Hierin ontdek je jouw talent en zie je waar je sterk in bent, waarna je doelgericht een studiekeuze kan maken in het derde jaar.

Lees hier verder.

‘In mijn richting heb ik talentmodules. Zo kan ik een beetje proeven en vanaf het derde jaar een goede keuze maken!’

Joris