Natuurwetenschappen en Wetenschappen STEM (ASO)

Profiel

Wanneer je start in onze tweede graad Natuurwetenschappen en Wetenschappen STEM (ASO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Je bent wetenschappelijk geïnteresseerd. Je houdt ook van wiskunde, want in de studierichtingen wetenschappen is een stevige wiskundige basis onmisbaar. Je hebt interesse voor de wereld om je en wil de achtergrond van deze natuurlijke processen kennen. Hiervoor kan je goed oplossend nadenken.

Meet the student - Thieme

STEM@Talentenschool Turnhout

Door de samenwerking tussen campus Boomgaard en campus Zenit beschikken we over de ideale infrastructuur om STEM-onderwijs aan te bieden.

Onze leerlingen volgen het STEM-vak op campus Zenit, gezien deze campus beschikt over de meest krachtige leeromgeving (lasercutters, 3D-printers, plotters…). We geloven er sterk in dat de samenwerking tussen leerlingen ASO en Industriële wetenschappen TSO met een stevig pakket wiskunde een win-winsituatie is waarbij beiden elkaar versterken.

Bovendien kiezen we bewust voor co-teaching, twee leerkrachten die tegelijk het STEM-vak geven. Eén leerkracht met expertise in wiskunde en fysica en één leerkracht die een technische achtergrond heeft. We zijn hierin dan ook uniek in Turnhout!

Lees hier meer over onze kwaliteitsvolle STEM-aanpak.

Onze lessentabellen

Natuurwetenschappen (ASO - doorstroom) 3e jaar

Locatie: campus Boomgaard

Vanaf schooljaar 2021-2022 start de modernisering secundair onderwijs in het 3e jaar. Leerlingen die nog in schooljaar 2020-2021 wensen in te stromen, kunnen zich baseren op de lessentabellen van het 4e jaar.

Natuurwetenschappen - doorstroom3e jaar
Basisvorming
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands3
Frans3
Engels3
Geschiedenis en burgerschap3
Wiskunde4
Biologie1
Fysica1
Chemie1
Aardrijkskunde1
Onderzoek2
Klasraad1
Specifiek gedeelte
Gevorderde wetenschappen3
Gevorderde wiskunde1
STEM2
Totaal33
Keuzeoptie Moderne talen (afhankelijk van interesse te kiezen bovenop het lessenpakket) + 2

Wetenschappen STEM (ASO) 4e jaar

Locatie: campus Boomgaard

Wetenschappen STEM - ASO4e jaar
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Geschiedenis2
Nederlands4
Frans3
Engels3
Wiskunde5
Biologie2
Chemie2
Fysica2
Aardrijkskunde1
STEM2
Onderzoeken met ICT1
Talentmodules2
Totaal33

In de eerste talentmodule van het jaar is er aandacht voor persoonlijke groei. Veertien – en vijftienjarigen zijn bij uitstek op zoek naar zichzelf, naar hun plaats in de groep en op deze groepsdynamiek zetten we dan ook graag in. Dit legt de basis tot reflectie en weloverwogen keuze.

In de modules die volgen staan de 21ste eeuwse vaardigheden centraal. Leerlingen krijgen een module die zich richt op de rest van de wereld, op STEM, een module die inzet op talige vaardigheden etc.

Wat nadien?

In onze derde graad ASO heb je volgende mogelijkheden:

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.