Per studiedomein

Zoek per studiedomein of interesse

Met het breedste studieaanbod van Turnhout vind je op onze school vast een studierichting die aansluit bij je talent en interesses.

Eerste graad

In onze eerste graad kan je zowel terecht in de A-stroom, als de B-stroom.

Profiel

Heb je een getuigschrift basisonderwijs? Start dan in 1A of 1A Cognosco en kies in 2A of 2A Cognosco voor één van onze acht basisopties. 

Zo krijg je de ideale voorbereiding op een richting doorstroom of dubbel vanaf het 3de jaar.

1-2 A of 1-2 A Cognosco?

Neem je graag samen met de leerkracht het stuur in handen? Dan zit je bij 1-2 A Cognosco op de juiste plaats. Met verdiepingsleerstof en creatieve opdrachten dagen we je uit om verantwoordelijkheid te nemen en je eigen leerproces meer en meer in handen te nemen.

Heb je graag dat de leerkracht aan het stuur staat? Dan kies je best voor 1-2 A. Voor vakken zoals wiskunde, Nederlands en Frans krijg je indien nodig meer tijd en herhaling om de leerstof te verwerken en in te oefenen.

Profiel

Heb je nog geen getuigschrift basisonderwijs of wil je meer praktijk? Kies dan voor 1B en kies in 2B voor één van onze vijf basisopties.

Zo bereiden we je voor op een richting arbeid vanaf het 3de jaar.

Tweede en derde graad

In onze tweede en derde graad kan je terecht in één van onze domeinoverschrijdende ASO-richtingen of domeingebonden TSO- en BSO-richtingen uit vijf verschillende studiedomeinen.

ASO (domeinoverschrijdend)

2de graad

3de graad

Profiel

De naam zegt het zelf: studierichtingen in dit domein bevatten elementen van alle domeinen op ASO-niveau. Ben je gepassioneerd door taal en cultuur? Word je geboeid door actualiteit en economie? Heb je interesse in wetenschap en techniek? Ben je sociaal van aard? Al onze ASO-richtingen bereiden je maximaal voor op verder studeren in het hoger onderwijs.

Profiel

Waarom kiezen voor STEM op onze school?

Ga je graag op onderzoek en ben je technisch aangelegd? Dan is ‘STEM-wetenschappen’ zeker iets voor jou! Je krijgt een flink pakket natuurwetenschappen en wiskunde. Originele ideeën die je hebt, kan je binnen deze optie omzetten in technische constructies en realisaties. Met een stevige basis mechanica, elektriciteit en wetenschappen ga je actief aan de slag met de lasercutter, 3D-printer, …

Heb je interesse in de wondere wereld van techniek en mechanica? Wil graag aan de slag met machines en robots? Dan zit je in ‘STEM-technieken’ op de juiste plaats. Als handige Harry of Hariëtte ga je stapsgewijs op zoek naar de oplossing voor een probleem. Je droomt ervan om elektricien, schrijnwerker, automecanicien of drukker te worden.

Ben je een creatieve en ICT-vaardige leerling? Ook dan kan je op onze school je ei kwijt in ‘STEM-technieken’. Droom je van een toekomst als grafisch ontwerper of zie je jezelf eerder als gameontwikkelaar of fotograaf? Bijna alles is mogelijk!

Ontdek hier al onze STEM-troeven!

Profiel

Kook je graag en verwen je daar bovenop ook nog graag mensen, dan ben je bij ‘Voeding en horeca’ aan het juiste adres. Je leert de basistechnieken, maar je zet ook graag de stap naar een hoger culinair niveau. In onze twee mooie praktijkrestaurants leer je niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar word je ook voorbereid op het werken in de zaal, de bar of de receptie van de beste hotels en restaurants.

Profiel

Steek je graag je handen uit de mouwen om anderen te helpen? Ben jij zorgend van aard? Ben je geïnteresseerd in hoe groepsdynamiek werkt? Dan zit je in ‘Maatschappij en welzijn’ op de juiste plaats. De focus ligt op een persoonlijke en gezonde levensstijl, sociaal gedrag en communicatieve vaardigheden.

Profiel

Ben je ondernemend? Geboeid door reclame of hoe je een evenement organiseert? Heb jij dollartekens in je ogen? Wie voor ‘Economie en organisatie’ kiest, heeft interesse in de werking van bedrijven, de klant en de overheid. Je maakt kennis met de wereld van ondernemen, kopen en verkopen. Je leert bovendien werken met ICT en oefent je communicatievaardigheden. 

Profiel

Ben je op zoek naar een richting waar tekenvaardigheid en ontwerp gecombineerd worden met de praktische uitvoering ervan? Ben je een creatieve duizendpoot waar wij naar op zoek zijn? Dan zit je in ‘Kunst en creatie’ op de juiste plaats. Tekenen, ontwerpen van logo’s en affiches, zeefdrukken van wenskaarten of T-shirts en het leren werken met grafische computerprogramma’s. Een kleine greep uit het aanbod!