Wie niet alleen graag eet, maar ook graag kookt en mensen verwent is in het studiedomein Voeding en horeca aan het juiste adres. Leer je graag de basistechnieken, maar zet je ook graag de stap naar een hoger culinair niveau dan ben je in ‘t Stoktshof aan het juiste adres. Je leert niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar wordt in het restaurant ook voorbereid op het zaalwerk van de beste restaurants. In het leerbedrijf leer je ook bestellingen te doen, evenementen voor te bereiden en samen te werken in een brigade. In Hotelschool Turnhout kan je al vanaf de eerste graad kiezen voor een culinaire carrière op niveau TSO (dubbel) of BSO (arbeid). Zo neem je een voorsprong en ben je al voor de tweede graad de basistechnieken meester. Ideaal voor wie voluit kiest voor een restaurantcarrière. Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1B Talent (campus Boomgaard) met praktijkmodule Voeding en horeca. Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A of 1A Cognosco Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven van het studiedomein Voeding en horeca en ontdekken waarin jij sterk bent! Wil je Voeding en horeca volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A of 2A Cognosco Voeding en horeca of 2B Voeding en horeca: Restaurant en keuken. Wanneer je start in dit departement beschik je idealiter over de volgende talenten: De culinaire wereld wekt je nieuwsgierigheid. Je kan thuis niet uit de potten en pannen blijven en hecht belang aan proeven en genieten. Je wil zo snel mogelijk de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten leren kennen. Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je. Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je. Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Bereid je voor in ons leerbedrijf om je eigen restaurant te runnen. Met praktische stages en projecten leer je de knepen van het vak. Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden. Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden. Dit studiedomein is uniek in Turnhout. Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere hotel-leerling. Locatie: campus Boomgaard Meer informatie kan je hier vinden. Locatie: campus Boomgaard Meer informatie kan je hier vinden. Locatie: campus Boomgaard Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk. Locatie: campus Boomgaard Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk. Locatie: campus Boomgaard Locatie: campus Boomgaard Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk. Locatie: campus Boomgaard Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk. Locatie: campus Boomgaard Locatie: campus Boomgaard Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden. Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.Mensen verwennen op het hoogste niveau
Start je in het 1ste of 2de jaar?
Ons aanbod vanaf het 2de jaar
Voeding en horeca (A-stroom en B-stroom) 2e jaar
Horeca (dubbel - TSO) 2e graad
Horeca en Hotel (dubbel - TSO) 3e graad
Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 2e graad
Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 3e graad
Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt
Kok (BSO - duaal) 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt
Hotelreceptionist (BSO - duaal) 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt
Hotelschool Turnhout in combinatie met het internaat
Onze lessentabellen
2A Voeding en horeca (A-stroom)
2B Voeding en horeca (B-stroom)
3-4 Horeca (dubbel - TSO)
Horeca - dubbel 3e jaar 4e jaar
Basisvorming
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis en burgerschap 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Toegepaste informatica 1 0
Artistieke expressie 0 1
Specifiek gedeelte
Hotel
Keuken (incl. Engels en Frans) 7 7
Restaurant (incl. Engels en Frans) 7 7
Hotel 1 1
Totaal 34 34
5 Horeca (dubbel - TSO)
Horeca - dubbel - 3e graad 5e jaar 6e jaar (vanaf 2024-2025)
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Geschiedenis en burgerschap 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Economische en financiële competentie 0 1
Specifiek gedeelte
Hotel
Keuken en restaurant (incl. Engels en Frans) 11 11
Hotel 1 0
Bedrijfswetenschappen 1 1
Stage 4 4
Totaal 34 34
6 Hotel (TSO)
Hotel - TSO - 3e graad 6e jaar
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Engels 3
Frans 3
Geschiedenis 1
Nederlands 3
Wiskunde 2
Duits 2
Hotel 11
Stage hotel 4
Totaal 34
3-4 Restaurant en keuken (arbeid - BSO)
Restaurant en keuken - arbeid 3e jaar 4e jaar
Basisvorming
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
PAV STEM 4 4
PAV Taal en cultuur 4 4
Specifiek gedeelte
Hotel
Restaurant incl. Frans en Engels 10 10
Keuken incl. Frans en Engels 10 10
Totaal 34 34
5 Restaurant en keuken (arbeid - BSO)
Restaurant en keuken - arbeid - 3e graad 5e jaar 6e jaar (vanaf 2024-2025)
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
PAV STEM 3 3
PAV Taal en cultuur 5 5
Specifiek gedeelte
Hotel
Restauranttechnieken (incl. Frans en Engels) 9 9
Keukentechnieken (incl. Frans en Engels) 9 9
Stage 4 4
Totaal 36 36
6 Restaurant en keuken (BSO)
Restaurant en keuken - BSO - 3e graad 6e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Hotel 18
Stage hotel 6
Totaal 36
7 Banketaannemer - traiteur (BSO - gericht op instroom arbeidsmarkt)
Banketaannemer - traiteur - BSO - 7e jaar 1e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Engels 2
Hotel 16
Stage hotel 8
Totaal 36
7 Kok (BSO - duaal - gericht op instroom arbeidsmarkt)
7 Hotelreceptionist (BSO - duaal - gericht op instroom arbeidsmarkt)
