Studiedomein Voeding en horeca

Mensen verwennen op het hoogste niveau

Wie niet alleen graag eet, maar ook graag kookt en mensen verwent is in het studiedomein Voeding en horeca aan het juiste adres. Leer je graag de basistechnieken, maar zet je ook graag de stap naar een hoger culinair niveau dan ben je in ‘t Stoktshof aan het juiste adres. Je leert niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar wordt in het restaurant ook voorbereid op het zaalwerk van de beste restaurants. In het leerbedrijf leer je ook bestellingen te doen, evenementen voor te bereiden en samen te werken in een brigade.

In Hotelschool Turnhout kan je al vanaf de eerste graad kiezen voor een culinaire carrière op niveau TSO (dubbel) of BSO (arbeid). Zo neem je een voorsprong en ben je al voor de tweede graad de basistechnieken meester. Ideaal voor wie voluit kiest voor een restaurantcarrière.

Uniek

Start je in het 1ste of 2de jaar?

Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1B Talent (campus Boomgaard) met praktijkmodule Voeding en horeca.

Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A of 1A Cognosco Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven van het studiedomein Voeding en horeca en ontdekken waarin jij sterk bent!

Wil je Voeding en horeca volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A of 2A Cognosco Voeding en horeca of 2B Voeding en horeca: Restaurant en keuken.

Ontdek onze talent- en praktijkmodules!

Ons aanbod vanaf het 2de jaar

Wanneer je start in dit departement beschik je idealiter over de volgende talenten:

Voeding en horeca (A-stroom en B-stroom) 2e jaar

De culinaire wereld wekt je nieuwsgierigheid. Je kan thuis niet uit de potten en pannen blijven en hecht belang aan proeven en genieten. Je wil zo snel mogelijk de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten leren kennen.

Horeca (dubbel - TSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Horeca en Hotel (dubbel - TSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk.

Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk.

Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e specialisatiejaar

Bereid je voor in ons leerbedrijf om je eigen restaurant te runnen. Met praktische stages en projecten leer je de knepen van het vak.

Kok (BSO) 7e specialisatiejaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Hotelreceptionist (BSO) 7e specialisatiejaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Hotelschool Turnhout in combinatie met het internaat

Dit studiedomein is uniek in Turnhout. Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere hotel-leerling.

Onze lessentabellen

2A Voeding en horeca (A-stroom)

Locatie: campus Boomgaard

Meer informatie kan je hier vinden.

2B Voeding en horeca (B-stroom)

Locatie: campus Boomgaard

Meer informatie kan je hier vinden.

3-4 Horeca (dubbel - TSO)

Locatie: campus Boomgaard

Horeca - dubbel2e graad
Basisvorming
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands3
Frans2
Engels2
Geschiedenis en burgerschap2
Wiskunde3
Natuurwetenschappen2
Aardrijkskunde1
Onderzoek2
Klasraad1
Specifiek gedeelte
Hotel12
Totaal34

5 Horeca (dubbel - TSO)

De nieuwe lessentabellen van het 5de jaar naar aanleiding van de modernisering SO zullen beschikbaar zijn vanaf april 2023.

Voor de lessentabel van het 5de jaar schooljaar 2022-2023 kan je je baseren op de lessentabel van het 6de jaar.

6 Hotel (TSO)

Locatie: campus Boomgaard

Hotel - TSO - 3e graad1e jaar2e jaar
Levensbeschouwing22
Lichamelijke opvoeding22
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen11
Engels33
Frans33
Geschiedenis11
Nederlands33
Wiskunde22
Duits22
Hotel1111
Stage hotel 44
Totaal3434

3-4 Restaurant en keuken (arbeid - BSO)

Locatie: campus Boomgaard

Restaurant en keuken - arbeid2e graad
Basisvorming
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke opvoeding2
Frans1
Engels1
Project algemene vakken5
Onderzoek2
Klasraad1
Specifiek gedeelte
Hotel20
Totaal34

5 Restaurant en keuken (arbeid - BSO)

De nieuwe lessentabellen van het 5de jaar naar aanleiding van de modernisering SO zullen beschikbaar zijn vanaf april 2023.

Voor de lessentabel van het 5de jaar schooljaar 2022-2023 kan je je baseren op de lessentabel van het 6de jaar.

6 Restaurant en keuken (BSO)

Locatie: campus Boomgaard

Restaurant en keuken - BSO - 3e graad1e jaar2e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Frans22
Project algemene vakken44
Engels22
Hotel1818
Stage hotel 66
Totaal3636

Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e jaar

Locatie: campus Boomgaard

Banketaannemer - traiteur - BSO - 7e jaar1e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke Opvoeding2
Project algemene vakken6
Engels2
Hotel16
Stage hotel8
Totaal36

Kok (BSO) 7e jaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Hotelreceptionist (BSO) 7e jaar - duaal

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Verder studeren en werkgelegenheid

Wanneer je in dit departement afstudeert, ben je voorbereid om aan de volgende studies/werk te beginnen:

  • Kok in de betere restaurants en hotels
  • Zaalmedewerker in gerenommeerde zaken
  • Chef-kok
  • Maître
  • Banketaannemer
  • Bachelor hotelmanagement