Studiedomein Taal en cultuur

Hallo! Bonjour! Hello! Guten Tag! ¡Hola!

Leerlingen met een talent voor talen en interesse voor andere culturen zijn in het departement Taal en cultuur aan het juiste adres. Pik je snel vreemde talen op, voel je grammaticale structuren vlot aan en kan je je schriftelijk en mondeling makkelijk uitdrukken in een vreemde taal, dan word je in dit departement volop uitgedaagd.

Je krijgt extra uren Frans, Engels, Spaans en Duits aangeboden en in de projectwerking kan je er voor kiezen om je talen uit te breiden of in praktijk te brengen terwijl je de Romereis of de Londenreis mee voorbereidt.

Leerlingen met talent voor taal kunnen op onze school kiezen uit de richtingen Latijn (afhankelijk van je interesse met keuzeoptie Moderne talen), Economische wetenschappen met keuzeoptie Moderne talen of Natuurwetenschappen met keuzeoptie Moderne talen) (ASO – doorstroom).

Meet the student - Herbert

Start je in het 1ste of 2de jaar?

Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1A Latijn.

Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven van verschillende talen en ontdekken waarin jij sterk bent!

Wil je Taal en cultuur volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A Klassieke talen of 2A Moderne talen en wetenschappen.

Ontdek onze talent- en praktijkmodules!