Wie niet alleen graag eet, maar ook graag kookt en mensen verwent is in het studiedomein Voeding en horeca aan het juiste adres. Leer je graag de basistechnieken, maar zet je ook graag de stap naar een hoger culinair niveau dan ben je in ‘t Stoktshof aan het juiste adres. Je leert niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar wordt in het restaurant ook voorbereid op het zaalwerk van de beste restaurants. In het leerbedrijf leer je ook bestellingen te doen, evenementen voor te bereiden en samen te werken in een brigade. In Hotelschool Turnhout kan je al vanaf de eerste graad kiezen voor een culinaire carrière op TSO of op BSO-niveau. Zo neem je een voorsprong en ben je al voor de tweede graad de basistechnieken meester. Ideaal voor wie voluit kiest voor een restaurantcarrière. Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1B Talent (campus Zenit) met praktijkmodule Voeding en horeca. Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven van het studiedomein Voeding en horeca en ontdekken waarin jij sterk bent! Wil je Voeding en horeca volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A Voeding en horeca of 2B Voeding en horeca: Restaurant en keuken. Wanneer je start in dit departement beschik je idealiter over de volgende talenten: De culinaire wereld wekt je nieuwsgierigheid. Je kan thuis niet uit de potten en pannen blijven en hecht belang aan proeven en genieten. Je wil zo snel mogelijk de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten leren kennen. Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je. Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je. Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je. Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Bereid je voor in ons leerbedrijf om je eigen restaurant te runnen. Met praktische stages en projecten leer je de knepen van het vak. Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden. Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden. Dit studiedomein is uniek in Turnhout. Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere hotel-leerling. Locatie: campus Boomgaard Meer informatie kan je hier vinden. Locatie: campus Boomgaard Meer informatie kan je hier vinden. Locatie: campus Boomgaard Vanaf schooljaar 2021-2022 start de modernisering secundair onderwijs in het 3e jaar. De nieuwe lessentabellen voor het 3e jaar kan je vanaf maart 2021 raadplegen op onze website. Leerlingen die nog in schooljaar 2020-2021 wensen in te stromen, kunnen zich baseren op de lessentabellen van het 4e jaar. Locatie: campus Boomgaard In de eerste talentmodule van het jaar is er aandacht voor persoonlijke groei. Veertien – en vijftienjarigen zijn bij uitstek op zoek naar zichzelf, naar hun plaats in de groep en op deze groepsdynamiek zetten we dan ook graag in. Dit legt de basis tot reflectie en weloverwogen keuze. In de modules die volgen staan de 21ste eeuwse vaardigheden centraal. Leerlingen krijgen een module die zich richt op de rest van de wereld, op STEM, een module die inzet op talige vaardigheden etc. Locatie: campus Boomgaard Locatie: campus Boomgaard Vanaf schooljaar 2021-2022 start de modernisering secundair onderwijs in het 3e jaar. De nieuwe lessentabellen voor het 3e jaar kan je vanaf maart 2021 raadplegen op onze website. Leerlingen die nog in schooljaar 2020-2021 wensen in te stromen, kunnen zich baseren op de lessentabellen van het 4e jaar. Locatie: campus Boomgaard Locatie: campus Boomgaard Locatie: campus Boomgaard Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden. Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.Mensen verwennen op het hoogste niveau
Start je in het 1ste of 2de jaar?
Ons aanbod vanaf het 3de jaar
Voeding en horeca (A-stroom en B-stroom) 2e jaar
Horeca (dubbel - TSO) 3e jaar
Hotel (TSO) 4e jaar
Hotel (TSO) 3e graad
Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 3e jaar
Restaurant en keuken (BSO) 4e jaar
Restaurant en keuken (BSO) 3e graad
Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e specialisatiejaar
Kok (BSO) 7e specialisatiejaar - duaal
Hotelreceptionist (BSO) 7e specialisatiejaar - duaal
Hotelschool Turnhout in combinatie met het internaat
Onze lessentabellen
Voeding en horeca (A-stroom) 2e jaar
Voeding en horeca (B-stroom) 2e jaar
Horeca (dubbel - TSO) 3e jaar
Hotel (TSO) 4e jaar
Hotel - TSO - 2e graad 1e jaar 2e jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Engels 3 3
Frans 3 3
Geschiedenis 1 1
Natuurwetenschappen 1 1
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3
Hotel 12 12
Talentmodules 2 2
Totaal 34 34
Hotel (TSO) 3e graad
Hotel - TSO - 3e graad 1e jaar 2e jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1 1
Engels 3 3
Frans 3 3
Geschiedenis 1 1
Nederlands 3 3
Wiskunde 2 2
Duits 2 2
Hotel 11 11
Stage hotel 4 4
Totaal 34 34
Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 3e jaar
Restaurant en keuken (BSO) 4e jaar
Restaurant en Keuken - BSO - 2e graad 1e jaar 2e jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken 6 6
Frans 2 2
Hotel 24 24
Totaal 36 36
Restaurant en keuken (BSO) 3e graad
Restaurant en keuken - BSO - 3e graad 1e jaar 2e jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
Project algemene vakken 4 4
Engels 2 2
Hotel 18 18
Stage hotel 6 6
Totaal 36 36
Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e jaar
Banketaannemer - traiteur - BSO - 7e jaar 1e jaar
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Engels 2
Hotel 16
Stage hotel 8
Totaal 36
Kok (BSO) 7e jaar - duaal
Hotelreceptionist (BSO) 7e jaar - duaal
