Studiedomein Voeding en horeca

Mensen verwennen op het hoogste niveau

Wie niet alleen graag eet, maar ook graag kookt en mensen verwent is in het studiedomein Voeding en horeca aan het juiste adres. Leer je graag de basistechnieken, maar zet je ook graag de stap naar een hoger culinair niveau dan ben je in ‘t Stoktshof aan het juiste adres. Je leert niet enkel de kneepjes van het vak achter het fornuis, maar wordt in het restaurant ook voorbereid op het zaalwerk van de beste restaurants. In het leerbedrijf leer je ook bestellingen te doen, evenementen voor te bereiden en samen te werken in een brigade.

In Hotelschool Turnhout kan je al vanaf de eerste graad kiezen voor een culinaire carrière op niveau TSO (dubbel) of BSO (arbeid). Zo neem je een voorsprong en ben je al voor de tweede graad de basistechnieken meester. Ideaal voor wie voluit kiest voor een restaurantcarrière.

Uniek

Start je in het 1ste of 2de jaar?

Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1B Talent (campus Boomgaard) met praktijkmodule Voeding en horeca.

Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A of 1A Cognosco Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven van het studiedomein Voeding en horeca en ontdekken waarin jij sterk bent!

Wil je Voeding en horeca volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A of 2A Cognosco Voeding en horeca of 2B Voeding en horeca: Restaurant en keuken.

Ontdek onze talent- en praktijkmodules!

Ons aanbod vanaf het 2de jaar

Wanneer je start in dit departement beschik je idealiter over de volgende talenten:

Voeding en horeca (A-stroom en B-stroom) 2e jaar

De culinaire wereld wekt je nieuwsgierigheid. Je kan thuis niet uit de potten en pannen blijven en hecht belang aan proeven en genieten. Je wil zo snel mogelijk de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten leren kennen.

Horeca (dubbel - TSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende basistechnieken en beroepsattitudes vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Horeca en Hotel (dubbel - TSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk. Je bent taalvaardig. De theoretische achtergrond van de keuken en het restaurant boeit je.

Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 2e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Je leert de verschillende kooktechnieken en zaaldiensten vlot aan. Hygiëne en veiligheid hierbij vind je belangrijk.

Restaurant en keuken (arbeid - BSO) 3e graad

Je houdt van de culinaire wereld. Gastvriendelijkheid, mondigheid, etiquette en productkennis heb je onder de knie. Je leert vlot omgaan met de meest veeleisende klant. Hygiëne en veiligheid vind je belangrijk.

Banketaannemer - traiteur (BSO) 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt

Bereid je voor in ons leerbedrijf om je eigen restaurant te runnen. Met praktische stages en projecten leer je de knepen van het vak.

Kok (BSO - duaal) 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Hotelschool Turnhout in combinatie met het internaat

Dit studiedomein is uniek in Turnhout. Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere hotel-leerling.

Onze lessentabellen

2A Voeding en horeca (A-stroom)

Locatie: campus Boomgaard

Meer informatie kan je hier vinden.

2B Voeding en horeca (B-stroom)

Locatie: campus Boomgaard

Meer informatie kan je hier vinden.

3-4 Horeca (dubbel - TSO)

Locatie: campus Boomgaard

Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk.

Horeca - dubbel3e jaar4e jaar
Basisvorming
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Frans22
Engels22
Geschiedenis en burgerschap22
Wiskunde33
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Toegepaste informatica10
Artistieke expressie01
Specifiek gedeelte
Hotel
Keuken (incl. Engels en Frans)77
Restaurant (incl. Engels en Frans)77
Hotel11
Totaal3434

5 Horeca (dubbel - TSO)

Locatie: campus Boomgaard

Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk.

Horeca - dubbel - 3e graad5e jaar6e jaar (vanaf 2024-2025)
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Geschiedenis en burgerschap22
Nederlands33
Frans22
Engels22
Wiskunde22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Economische en financiële competentie 01
Specifiek gedeelte
Hotel
Keuken en restaurant (incl. Engels en Frans)1111
Hotel10
Bedrijfswetenschappen11
Stage44
Totaal3434

6 Hotel (TSO)

Locatie: campus Boomgaard

Hotel - TSO - 3e graad6e jaar
Levensbeschouwing2
Lichamelijke opvoeding2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen1
Engels3
Frans3
Geschiedenis1
Nederlands3
Wiskunde2
Duits2
Hotel11
Stage hotel 4
Totaal34

3-4 Restaurant en keuken (arbeid - BSO)

Locatie: campus Boomgaard

Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk.

Restaurant en keuken - arbeid3e jaar4e jaar
Basisvorming
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Engels22
PAV STEM44
PAV Taal en cultuur44
Specifiek gedeelte
Hotel
Restaurant incl. Frans en Engels1010
Keuken incl. Frans en Engels1010
Totaal3434

5 Restaurant en keuken (arbeid - BSO)

Locatie: campus Boomgaard

Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk.

Restaurant en keuken - arbeid - 3e graad5e jaar6e jaar (vanaf 2024-2025)
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Engels22
PAV STEM33
PAV Taal en cultuur55
Specifiek gedeelte
Hotel
Restauranttechnieken (incl. Frans en Engels)99
Keukentechnieken (incl. Frans en Engels)99
Stage44
Totaal3636

6 Restaurant en keuken (BSO)

Locatie: campus Boomgaard

Restaurant en keuken - BSO - 3e graad6e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke opvoeding2
Frans2
Project algemene vakken4
Engels2
Hotel18
Stage hotel 6
Totaal36

7 Banketaannemer - traiteur (BSO - gericht op instroom arbeidsmarkt)

Locatie: campus Boomgaard

Banketaannemer - traiteur - BSO - 7e jaar1e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke Opvoeding2
Project algemene vakken6
Engels2
Hotel16
Stage hotel8
Totaal36

7 Kok (BSO - duaal - gericht op instroom arbeidsmarkt)

Meer informatie over onze duale opleidingen kan je hier vinden.

Verder studeren en werkgelegenheid

Wanneer je in dit departement afstudeert, ben je voorbereid om aan de volgende studies/werk te beginnen:

  • Kok in de betere restaurants en hotels
  • Zaalmedewerker in gerenommeerde zaken
  • Chef-kok
  • Maître
  • Banketaannemer
  • Bachelor hotelmanagement