Studiedomein Kunst en creatie

Creatieve duizendpoot

Het departement Kunst en creatie geeft je een waaier aan mogelijkheden op verschillende niveaus.

Creatieve en ICT-vaardige leerlingen kunnen hun talenten kwijt in de richting Grafische technieken, Grafimedia of Crossmedia (dubbel).

Wie op zoek is naar een richting waarin tekenvaardigheid, ontwerp enerzijds en het praktische uitvoeren anderzijds gecombineerd is, kan terecht in de afdeling Decor, etalage en publiciteit (arbeid).

Leerlingen die geboeid zijn door het tot stand komen van drukwerk, van a tot z, kunnen terecht in Printmedia (arbeid).

Meet the student - Frauke

Start je in het 1ste of 2de jaar?

Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je op onze school onmiddellijk kiezen voor 1B Talent (campus Zenit) met praktijkmodule Kunst en creatie.

Twijfel je nog over je studiekeuze? Kies dan voor 1A of 1A Cognosco Talent. Dankzij ons ruim aanbod aan talentmodules kan je proeven van het studiedomein Kunst en creatie en ontdekken waarin jij sterk bent!

Wil je Kunst en Creatie volgen in het 2de jaar? Ontdek dan snel onze richting 2A of 2A Cognosco STEM-technieken: Grafische communicatie en media of 2B Kunst en creatie – STEM-technieken: Printmedia.

Ontdek onze talent- en praktijkmodules!

Grafische opleiding in combinatie met internaat?

Kies je voor een grafische opleiding omdat dit een unieke studierichting is in Turnhout en omstreken? Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere leerling.

Meet the student - Gianni

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.