Publiciteitsgrafiek (BSO)

Profiel

Wanneer je start in onze derde graad Publiciteitsgrafiek (BSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Digitaal printen en plotten van publicaties met de computer beheers je vlot. Je leert grondig de verschillende reproductietechnieken. Je bent creatief en werkt zelfstandig.

Tijdens deze artistieke en creatieve studierichting oefen je je in het uitvoeren van reclameopdrachten. Je leert een ontwerp maken, het drukklaar maken en vervolgens presenteren.

Je leert spelen met kleur, compositie, vormen… Dit zowel door te tekenen met pen en papier, maar ook door gebruik te maken van grafische computerprogramma’s.

Verder leer je in deze studierichting verschillende disciplines kennen en uitvoeren: van ontwerpen van logo’s en affiches, over het fotograferen en het zeefdrukken van wenskaarten en T-shirts. Van het illustreren van kinderboeken tot het kiezen van lettertypes en het plaatsen van teksten. Je leert zwart-wit foto’s ontwikkelen en covers van tijdschriften maken. Zo kan je later meerdere richtingen uit.

Onze lessentabel

5 Decor, etalage en publiciteit (arbeid - BSO)

De nieuwe lessentabellen van het 5de jaar naar aanleiding van de modernisering SO zullen beschikbaar zijn vanaf april 2023.

Voor de lessentabel van het 5de jaar schooljaar 2022-2023 kan je je baseren op de lessentabel van het 6de jaar.

6 Publiciteitsgrafiek (BSO)

Locatie: campus Zenit

Publiciteitsgrafiek - BSO - 3e graad1e jaar2e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Project algemene vakken44
Engels22
Waarneming en weergave33
Esthetica10
Kleurenstudie10
Printdesign1010
Sign66
Stage publiciteitstekenen46
Totaal3535

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in het 7de specialisatiejaar kan je verder studeren in de richting Publiciteit en illustratie (BSO). Als je slaagt in dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je eventueel verder studeren.

Wil je onmiddellijk gaan werken? De beroepen etaleur-decorateur en grafisch ontwerper behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.