Drukken en afwerken (BSO)

Profiel

Wanneer je start in onze derde graad Drukken en afwerken (BSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Je steekt graag de handen uit de mouwen. Je wil de machines die je bedient zeer nauwkeurig afstellen om een hoge kwaliteit van drukwerk te leveren. Je bent trots op het drukwerk dat je zelf hebt gerealiseerd op een drukpers en dat je zelf hebt afgewerkt op de vouw- en snijmachine.

Meet the student - Gianni

Onze lessentabel

5 Printmedia (arbeid - BSO)

Locatie: campus Zenit

Deze lessentabellen werden opgesteld met de informatie die op dit moment beschikbaar is. Wijzigingen zijn nog mogelijk.

Printmedia - arbeid - 3e graad5e jaar6e jaar (vanaf 2024-2025)
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Engels22
PAV STEM33
PAV Taal en cultuur55
Specifiek gedeelte
Grafische technieken
Druktechnieken86
Drukafwerking55
Printproductie33
Stage46
Totaal3434

6 Drukken en afwerken (BSO)

Locatie: campus Zenit

Drukken en afwerken - BSO - 3e graad6e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer2
Lichamelijke opvoeding2
Project algemene vakken4
Engels2
Drukken en afwerken14
Grafische technologie4
Stage grafische technieken6
Totaal34

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in het 7de specialisatiejaar kan je verder studeren in de richting Meerkleurendruk – Drukwerkveredeling (BSO) of Operator digitaal drukken in de printmedia (BSO – duaal). Als je slaagt in dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je eventueel verder studeren.

Wil je onmiddellijk gaan werken? Dan kan je rekenen op een grote werkzekerheid. De beroepen digitaal drukker, drukafwerker (knelpuntberoep), drukker (knelpuntberoep), medewerker reprografie, operator drukafwerkmachines (knelpuntberoep) behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

Drukken en afwerken in combinatie met internaat?

Kies je voor Drukken en afwerken (BSO) omdat dit een unieke studierichting is in Turnhout en omstreken? Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere leerling.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.