Drukvoorbereiding (BSO)

Profiel

Wanneer je start in onze derde graad Drukvoorbereiding (BSO) beschik je idealiter over de volgende talenten:

Je werkt graag met grafische pakketten zoals Photoshop en Indesign. Het accent van jouw opleiding ligt bij het intensief ontwerpen met tekst- en beeldprogramma’s. Je besteedt veel aandacht aan de layout van je ontwerpen. Je bent zeer creatief en nauwkeurig.

Meet the student - Gianni

Onze lessentabel

Locatie: campus Zenit

Drukvoorbereiding - BSO - 3e graad1e jaar2e jaar
Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Project algemene vakken44
Engels22
Drukvoorbereiding1210
Digitaal drukken66
Afwerking22
Stage grafische technieken46
Totaal3434

Wat nadien?

Wanneer je kiest voor een grafische studierichting in het 7de specialisatiejaar kan je verder studeren in de richting Meerkleurendruk – Drukwerkveredeling (BSO) of Operator digitaal drukken in de printmedia (BSO – duaal). Als je slaagt in dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je eventueel verder studeren.

Wil je onmiddellijk gaan werken? De beroepen digitaal drukker, grafisch ontwerper, medewerker reprografie, printdesigner en voorbereider – corrector grafische industrie behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Ontdek hier ons volledige studieaanbod.

My Future in Printing

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, VDAB en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Een opleiding volgen in de grafische sector of op zoek naar een job in de grafische sector? Bezoek dan onze website van My Future in Printing.

Drukvoorbereiding in combinatie met internaat?

Kies je voor Drukvoorbereiding (BSO) omdat dit een unieke studierichting is in Turnhout en omstreken? Kom je van wat verder en wil je graag op internaat? Dat kan. Het internaat Talententhuis Turnhout biedt een warm thuis met degelijke studiebegeleiding en duidelijke leefregels. De school en het internaat werken nauw samen en spelen in op de noden van iedere leerling.